image

Zeki Kurşun 63 yaşında. Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yaşıyor. Resmi bir kurumda görev yapıyor. 2003 yılında karaciğer nakli olmuş. “Koronavirüsten biz de nasibimizi aldık” diyen Zeki Kurşun koronavirüse karşı verdiği mücadelesini şöyle anlattı: "2003 yılında İzmir Ege Üniversitesinde karaciğer nakli olmuştum. Bundan dolayı da sağlığıma daha çok dikkat ediyordum. Bir gün grip oldum. Önce geçer diye bekledim fakat geçmedi. Halsizdim. Öksürüyordum ve ateşim çıkıyordu. Karaciğer nakli olanlarda ateş zaten biraz daha yüksek olduğundan dolayı önce önemsemedim. Hastaneye gitmeye karar verdim.” Dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA ÇOK ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORLAR

Hasankeyf’te kendisine Koronavirüs belirtileri gösterdiğini söylediklerini vurgulayan Kurşun, “İlçede yaşadığım için Hasankeyf Devlet Hastanesine müracaat ettim. Yapılan ilk tetkiklerimden sonra coronavirüs şüphesiyle, Batman Bölge Devlet Hastanesine ambulansla getirildim. Bölge Hastanesinde yapılan tetkikler sonucunda bana covit olduğum söylendi ve hemen hastaneye yatışım yapıldı. 13 gün hastanede kaldım. Doktorum ve servisteki tüm personel benimle çok ilgilendi. Hepsinden çok memnun kaldım. Evimde gibi hissettim. Aslında sağlık çalışanları da çok zor bir süreçten geçiyor. Onlar da hayatları pahasına bizimle ilgileniyorlar. Rabbim hepsinin yardımcısı olsun.” İfadelerini kullandı.

BENDEN DOLAYI BİRİNİN VİRÜS KAPMASI BANA KORONA OLMAKTAN DAHA ZOR GELİR

Taburcu olup eve geldiğinde de bazı şeylere çok dikkat ettiğini belirten Kurşun,“Kendimi iki ay odamda karantinaya aldım. Lavaboya gideceğim zaman bile evdekilerle karşılaşmamak için haber veriyordum, onlar da tedbir alıyordu. Bu hastalıkta moral çok önemli… Moralimi hep yüksek tuttum. Sonuçta ben karaciğer nakli olmuştum ve bu coronovirüsten daha zor bir süreçti. Bunun üstesinden gelmiştim, koronayı mı yenemeyecektim. Çok şükür şimdi çok iyiyim. Tüm hastalara da şifa diliyorum. Hastalığım sürecinde arkadaşlarım, dostlarım ve çevrem beni hep arayıp sordular bu ilgi de beni çok mutlu etti. Sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyen kurallarına şimdi daha çok dikkat ediyorum. Bir başkasının benden dolayı bu virüse yakalanması bana korona olmaktan daha zor gelir.” Dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *