image

Batman ve bölge illerinde pandemi salgını bir türlü önlenemiyor.  Acil Tıp Uzmanı Dr. Cuma Yıldırım, Covid-19 salgınında kaygının artması kadar hiç kaygının olmamasının da önemli bir sorun olduğunu ve bu durumun riski artırdığını söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) pandemisi birçok ülkede kontrol altına alınmışken bazı ülkelerde de ikinci dalga baş gösterdi. Türkiye'de ise 11 Mart'tan itibaren ilk Covid-19 vakalarının görülmeye başlamasıyla salgınla mücadele dönemi başladı. Salgının kısmen kontrol altına alınmasıyla 1 Haziran'dan itibaren ise yeni normalleşme sürecine girildi.

Coronavirus salgınında kaygının artması kadar, hiç kaygı olmamasının da önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Yıldırım, 'Bana bir şey olmaz' düşüncesinin yanlış olduğunu, virüsün hafife alınmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayıp sosyal izolasyonu sağlamayarak kişisel hijyene dikkat etmeyerek başkalarının hayatlarının da riske atıldığının insanlara hatırlatılması gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, bu hastalığın çok hızlı bulaştığı bilgisinin bir gerçek olduğunu vurguladı.

Coronavirus salgınının artık hayatın bir gerçeği olduğunu ve alınacak olan önlemlerin ise hayati önem taşıdığını ifade eden Yıldırım, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına önem verilmesi gerektiğini belirtti. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *