image

Geri dönüşümün sağlanması amacıyla başlatılan çalışmalarda; atık pillerin toplanması, ambalajların çevreyi kirletmemesi, hafriyat, yıkıntı, temel kazılarının belirlenen alan dışına atılmasının önüne geçilmesi için yapılan çalışmalar sonucu olumlu yönde geri dönüşler sağlandı. 

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri; son 100 gün içerisinde 55,50 kilogram atık pili toplayarak doğaya ve toprağa zarar verilmesinin önüne geçti. 

Ekipler kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmalarda 329 bin 600 kilogram ambalaj atığı ve 71 ton ekonomik ömrünü tamamlamış lastiği toplayan ekipler, bu malzemeyi geri dönüşüme kazandırarak ülke ekonomisine olumlu yönde katkı sağladı. 

Belediyeden yetki belgesi alan lojistik firmaları tarafından 111 bin 571 metreküp hafriyat, temel kazısını taşırken, bu kurallara riayet etmeyen yetkisiz 27 kişi/firma adına tespit tutanağı düzenlenerek Belediyeden yetki belgeleri almaları konusunda uyarıda bulunuldu. 

Ekipler ayrıca son üç ayda,  beton mikserlerinden dökülen ve yolu kirleterek can ve mal güvenliğini tehlikeye atan 12 kişiye Çevre Mevzuatına muhalefetten dolayı 9 bin 600 TL ceza tutanağı düzenledi. ŞEVKİ ASLAN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *