image

Devlet su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalında her yıl onlarca çocuk hayatını kaybederken kanalın etrafında tel örgünün çekilmesini isteyen mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek, “Artık boğulma vakası haberi duymak istemiyoruz.” dediler.

Mahallenin içinden geçen kilometrelerce uzunluktaki sulama kanalı, etrafında tel örgüler olmadığı için özellikle yaz aylarında serinlemek isteyen küçük çocuklara tehlikeli yüzme alanına dönüşüyor.

Kanal etrafında yeteri kadar tedbir alınmadığı için geçtiğimiz yıllarda kanala düşerek hayatını kaybeden birçok çocuğun olduğunu belirten mahalle sakinleri, bir an önce sulama kanalının etrafının tel örgülerle kapatılmasını istediler.

Başka çocuklar boğulmadan gereken önlemin alınması gerektiğini ifade eden mahalleliler, yetkililerden yardım talep etti.
“YETKİLİLERDEN DUYARLI OLMALARINI İSTİYORUZ”

Çocukların sık sık kanal suyuna girmek istediklerini belirten mahalle sakinlerinden Asiye Zozan, şöyle dedi: “Yetkililerden duyarlı olmalarını istiyoruz. Çocukların güvenliği için demir bariyerlerin olması gerekiyor. Özellikle köprünün girişi bisiklet ile gelen çocuklar için çok tehlike arz ediyor. Geçenlerde yağan sağanak yağış nedeniyle köprünün kenarındaki asfalt yolda çökme meydana geldiğinden bu da yolda geçenler için çok tehlike arz ediyor. Biz parka geldiğimiz zaman çocuklarımızın su kanalına düşerler diye korkudan gözümüzün önünden ayıramıyoruz. Kanalın etrafını kapatıp güvenlik önlemleri almalarını istiyoruz.”

“SERİNLEMEK İÇİN KANALA GİREN ÇOCUKLAR BOĞULUYOR”

Batman sıcağını bilindiğini ve su kanalının etrafında her hangi bir güvenlik tedbirlerinin alınmadığını belirten Zozan, “Sulama kanalının etrafı açık olduğu için her yıl olduğu gibi geçen yılda birkaç çocuk serinlemek için kanala girerek maalesef boğulmuşlardı. Havalar ısınınca çocuklar serinlemek için kanala girmek istiyor. Çocuklarımızın güvenliği için sulama kanalının etrafına demir bariyer ya da tel örgülerle kapılması için mahalleli olarak çok sayıda dilekçemizi mahalle muhtarımızla belediyeye teslim etmiştik. Buradan yetkililere sesleniyorum: Kısa zaman da su kanalına bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Kanalın etrafı kapatılırsa özellikle biz anneler olarak parka geldiğimiz zaman birazda olsa içimiz rahat olur. Çocuklarımız gözümüzün önünden kaybolduklarında ilk baktığımız yer kanala gitmişler mi diye endişeleniyoruz.” dedi.

“HER SENE EN AZ BİRKAÇ ÇOCUK BOĞULUYOR”

Sulama kanalının etrafında her hangi bir önlem olmadığını belirten mahalle sakinlerinden İhsan Kangül, “Sulama kanalının çocuk parkına yakın olmasından dolayı her sene en az birkaç çocuk boğuluyor. Çok acil bir şekilde sulama kanalının etrafına demir bariyer ya da tel örgüler ile kapatılması gerekmektedir. Akşamları bazen sulama kanalının su seviyesi yaklaşık bir buçuk metreyi geçtiğinden çevreye tehlike saçıyor. Devlet yetkililerinden su kanalının etrafının kapatılması ile ilgili acil bir yardım talep ediyoruz. Bazen de geceleri su seviyesi düştüğü zaman kanalın içi bataklık gibi oluyor ve buda aşırı sineklerin olmasına neden oluyor. Yetkililerin bu konuya da bir el atmalarını bir vatandaş olarak talep ediyorum.” diye konuştu.

Parkta her gün kardeşleri ile geldiğini söyleyen Muhammed Sait Çöklü, “Kanal parka yakın olduğundan küçük kardeşim parktan sulama kanalının yanına kadar geliyor. Sulama kanalının etrafında teller olmadığımdan çok korkuyoruz.” dedi .

“SÜREKLİ KARDEŞLERİME DİKKAT EDİYORUM”

Furkan Çöklü de “Çocukların güvenliği için sulama kanalının etrafında tel bariyerler olmadığından çok tehlikeli olduğunu görüyorum. Kanal suyuna kim yaklaşsa düşme ihtimali var. Hatta geçen sene boğulanlarda oldu. Sürekli kardeşlerime dikkat ediyorum parka gelinde sürekli gözlerim onların üzerinde. Kanalın etrafına güvenlik önlemlerinin yapılmasını istiyorum.” dedi.

Çocuklardan Zeynep İmir, “Parkı çok seviyorum, parka gelince çok eğleniyorum. Su kanalının etrafı açık olduğu için çok korkuyorum.” dedi.

“KANALIN ETRAFINI TELLE KAPATMALARI GEREKİR”

Hafta içi her gün ailesi ve kardeşleri ile parka geldiklerini ifade eden Zehra Çöklü, “Sulama kanalı parka yakın olduğundan kardeşlerim için çok korkuyorum. Kanalın etrafında tel takılmadığından dolayı çok tehlikelidir. Kardeşlerimin sulama kanalına yaklaşmalarını engelliyorum. Çocuklar suyun içine girerse boğulabileceğinden kanalın etrafı tel örgülere kapatmaları gerekir.” dedi. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *