image

Yaz aylarının başlamasıyla göletlere, Batman Çayına, baraj kenarlarına giden vatandaşlar serinlemek için tehlikeli sulara giriyorlar. Bu durumun boğulma vakalarını artırdığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, gazetemiz yoluyla gençlere, vatandaşlara çağrıda bulunarak sayılarını artırmaya başladıkları havuzlara yönelmeye çağırdı.

VATANDAŞLARIN YÜZME İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK GÖREVİMİZ

Pandemi tedbirlerinin hafiflemesiyle bu konuda ciddi bir çabanın içine girdiklerini belirten Özperk, “ Havaların ısınmasıyla ne yazık ki serinlemek isteyen vatandaşlarımız, gençler tehlikeli sulara giriyorlar. Bu da boğulmalara yol açıyor.  Buna engel olamıyorsunuz. En son sanırım bir Suriyeli misafirimiz boğuldu. Biz bu konuda çalışma başlattık. Kurum olarak bize düşen güvenli bir şekilde vatandaşlarımızın yüzme ihtiyaçlarını karşılamak. Tabi öncelikle yüzmeyi öğretmek lazım.” İfadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZE YÜZME EĞİTİMİ VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ

Bağlı oldukları bakanlığın, “Türkiye’de yüzme bilmeyen kalmasın” isminde bir projesinin olduğunu belirten Özperk, “ Bu projenin hedefi çocuklarımıza, gençlerimize en iyi şekilde yüzmeyi öğretmek. Ama maalesef Pandemi süreci bu projeyi sekteye uğrattı. Özel sektörde de aynı sıkıntı söz konusu. Ancak tedbirler hafifletildiği için yüzmeyi öğretme anlamında inşallah en kısa zamanda gençlerimize yönelik eğitime başlayacağız. Bunu daha sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Hem antrenörlerimiz, hem de cankurtaranlarımız gözetiminde eğitim vereceğiz.” Diye konuştu.

YAPIM AŞAMASINDA OLAN OLİMPİK HAVUZLARIMIZ VAR

Şu an ellerinde sadece kapalı olimpik havuz olduğunu vurgulayan Özperk, “ Tam olimpik yüzme havuzumuzda, daha sonra gelecek portatif yüzme havuzlarımızda, hem 19 Mayıs Mahallesinde hem de Gercüş ilçemizde bu çalışmaları yürüteceğiz. Yapım aşamasında olan yarım olimpik havuzlarımız da var. O müjdeyi de verelim.” Dedi.

GENÇELER BİREYSEL SPORLARA YÖNELMELİ

Pandemi sürecinde gençlerin bireysel sporlara yönelmelerini isteyen Özperk, “ Sıkıntılı bir zamandayız. Genç kardeşlerimiz virüsü yaşlılara bulaştırmamak için son derece dikkatli olmalı. Azami dikkat göstermeli. Havuza girme konusunda da gençlerimiz, vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Pandemi kurallarına uymalı. Hijyene ve temizliğe dikkat etmeli. Genç arkadaşlarımız hastalığı hafif atlatıyorlar. Ama aile fertlerine, büyüklerine bulaştırıyorlar. Batman’da gördüğümüz bu. Dışarıdan virüsü kapan gençler evdeki fertlere bulaştırıyorlar. Genç kardeşlere tavsiyem bireysel sporlardan, yüzme ve benzeri etkinliklerden, çarşıdan eve giderken mutlaka dikkatli olmaları gerekir.” Dedi. AHMET KÖLGE

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *