image

  Yapılan açıklamada, “DSİ’ce suyun depolanması amacıyla inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör, ve sulama kanallarında zemin yapısının dalgalı ve engebeli olması sebebiyle su derinliğinin ani olarak değişim gösterebilmesi, tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması sebebiyle serinlemek ya da yüzmek maksadıyla depolama tesisleri veya su kanallarına girmek hayati risk oluşturmaktadır. Bu nedenle baraj gölet ve sulama kanallarına kesinlikle girilmemesi, suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bilinmelidir.” Denildi.

  DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşların dikkatini ve duyarlılığını arttırmak için sık sık afiş ve broşür çalışması yapıldığı belirtti. Açıklamada, “Yapılan bu çalışmalar eğitim öğretim yılının başlarında kanal ve gölet güzergahındaki bazı okullarda projeksiyonlu eğitim verilmiş ayrıca vatandaşların ve öğrencilerin dikkatini çekmek amacıyla okul ve camilerin uyarı panolarına afişler asılmıştır.” Denildi.

DSİ Batman 103. Şube Müdürü Kerem Aydın; Yapılan uyarıların dikkate alınması ile boğulma vakalarının azalacağını, bu tür çalışmalar neticesinde kurtaracağımız her bir hayat, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız  ve aileleri adına son derece değerlidir, talihsiz olayların önüne geçilebilmesi için bilhassa da ebeveynlerin bu konuda daha duyarlı olması gerekmektedir. Dedi.

M. EMİN URAZ

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *