image

Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Batman’da da maske kullanmak zorunlu… Kamuoyuna açık her yerde takılması zorunlu olan maskeyi kullanmayan vatandaşa 900 lira para cezası verilebiliyor. Bu durumu fırsat bilen bazı kişiler piyasaya kalitesiz maske sokup hem haksız kazanç elde ediyor hem de halkın sağlığıyla oynuyor.

Kalitesiz, merdiven altı maskelerin alımı konusunda vatandaşa çağrıda bulunan Eczacı Hüseyin Afşin, dikkatli olmalarını istedi. Afşin, “ Vatandaş aldığı maskenin kalitesini kontrol etmeli. Maskeler iki türdür. İki kadranlı, üç kadranlı maskeler var. Üç kadranlı olanlar daha kaliteli maskeler. Vatandaş önüne gelen yerden maske almamalı, kalitesine, markasına bakmalı. İki kadranlı, yani iki katlı maskeler hastalıktan korumuyor. Eziyetten başka bir işe yaramıyor. “ ifadelerini kullandı.

Maskenin kısa süreli takılması gerektiğini vurgulayan Afşin, “ Bir maskeyi en fazla bir gün kullanabilirsiniz. Daha sonra işlev görmez. Aynı maskeyi bir günden fazla kullanmamalıyız. Ayrıca maskelere dokunma konusunda hassas olmalıyız. Vatandaşlar maskelerin yüzeyine ikide bir dokunmasınlar. Maskeler temiz tutulmalı.” Dedi.

Bazı vatandaşların maskeleri kollarında taşıdıklarını belirten Afşin maskelerin sık sık değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Afşin, “ Bazı maskelerin lastikleri kulakları kesecek kadar kötü. Bazı maskeler dar. Hastalıktan korumayı şöyle bırakın sağlığı tehdit ediyor. Bütün bunlara dikkat edilmeli.” Dedi. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *