image

SORAÇAN’daki Yangının kontrol altına alındığını belirten Batman Vali Hulusi Şahin, yangında ölü veya yaralının olmamasının en büyük memnuniyet olduğunu söyledi.

"HERHANGİ BİR ÖLÜ VEYA YARALIMIZ YOK"

Yangının elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini ifade den Şahin, "Yapılan ilk incelemelerde, yangının manav reyonunun bulunduğu klimada bir elektrik kontağından dolayı çıktığı tahmin ediliyor. Tabi gerekli araştırmalar yapılacak. Gerçekten büyük bir yangın oldu. Çünkü mağazanın giyim ve oyuncak bölümünde bulunan plastikler tutuştu, zehirli gazlar ve dumanlar da çıktı. Bundan dolayı yangın büyüdü. Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, TÜPRAŞ, Hava Üssü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, komşu ilçelerin belediyelerinin itfaiyeleri ile yangına müdahale ettik. Şu anda yangının kontrol altına alındı. Herhangi bir ölü veya yaralımız yok. En büyük memnuniyetimiz de budur." diye konuştu.

Alışveriş merkezinin sahibi Hasan Açan ise tek tesellilerinin yangında kimseye bir şeyin olmaması olduğunu kaydetti.

"ÇALIŞANLARIMIZ O ESNADA İŞ YERİNDEYDİLER"

Yangın sırasında alışveriş merkezinde çalışanlarının bulunduğunu dile getiren Açan şunları söyledi: “Sayın valimiz sağ olsun gerekenlerin hepsini söyledi. Yangın sabaha doğru meydana geldi. Gece bekçilerimiz ve unlu mamullerde çalışan arkadaşlarımız da o esnada iş yerindeydiler. Duman kokusundan şüphelenerek dumanın geldiği yöne baktıklarında müdahale edecek vakitleri olmadı. Çok hızlı bir şekilde alevler tekstil katını sarıyor. Ardından söndürme müdahaleleri başlıyor. Sayın valimiz ve emniyet müdürümüz çok ciddi uğraşlar verdiler. Tek tesellimiz yangında kimseye bir şeyin olmamasıdır.”(İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *