image

Saat sabah dört sıralarında başlayan yangın büyük paniğe neden olurken, Batman’ın üzeri kara bulutlarla kaplandı. Çevre mahallelerde yaşayanlar yoğun duman ve kokudan ötürü zor anlar yaşarken, yüzlerce çalışanı bulunan AVM’nin yanması büyük üzüntü yarattı.

İtfaiye ekiplerinin saatler süren çabalar sonucu güçlükle kontrol altına aldığı yangında, AVM kullanılamaz hale geldi.

Görgü tanıklarının anlattığına göre yangın, sabahın erken saatlerinde, saat dört gibi Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Soraçan Alışveriş Merkezi'nde yaşandı. 2 katlı alışveriş merkezinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangını fark eden çevredeki vatandaşlar polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Polisler, bina etrafında geniş güvenlik önlemleri alarak caddeyi çift taraflı trafiğe kapatırken, Batman Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar, Batman Belediyesi ve TÜPRAŞ itfaiye ekipleri ise yangına müdahale etmeye başladı.

Büyüyen alevler, alışveriş merkezinin tümüne sıçradı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba sarf etti. Yangın nedeniyle siyah dumanların etrafı kapladığı görülürken, sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bekledi.

Uzun uğraşlar sonucu itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken soğutma işlemleri ise sürüyor. Yangın nedeniyle binada büyük çapta maddi hasar oluştu. Bina adeta küle döndü

VALİ OLAY YERİNDEYDİ

Öte yandan Batman Valisi Hulusi Şahin ve Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, yangının bulunduğu alana gelerek çalışmaları takip etti. Soraçan sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Şahin, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şahin, yangının söndürülmesi konusunda büyük gayretler sarf edildiğini, olayda can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirtti. Vali Şahin, yangından ötürü zarar gören herkese tekrar geçmiş olsun dileklerini iletti.

YÜZLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Yangın sonrası Soraçan’ın yüzlerce çalışanının işsiz kalması üzüntüye neden oldu. Yangın sonrası AVM’nin önüne akın eden mağaza çalışanları ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Ekmek teknelerinin kül olduğunu belirten çalışanlar çaresizlik içinde yangının söndürülme ve soğutma çalışmalarını izlediler. AHMET KÖLGE 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *