image

Pandemi sürecinde satış yapamadıklarını, bu yüzden de dükkânlarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirten esnaf, bu süreçte yaşanan mağduriyetin düğün sezonunun başlaması ve Kurban Bayramının da yaklaşmasıyla normale dönmesini bekliyor.

Bütün dünyayı saran ve Türkiye’yi de etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle esnaf olarak Ramazan bayramında istediğimizi bulamadık diyen Esnaf Nurullah Çınar, şimdiden düğün ve Kurban Bayramı hazırlıklarına başladıklarını belirtti.

 “ESNAF OLARAK BÜTÜN UMUDUMUZU KURBAN BAYRAMINA BAĞLADIK”

Çınar, “Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi 1 Temmuz’da düğünlerin de başlamasıyla esnaf olarak bizler için de büyük bir rahatlama olacaktır inşallah. Son 4 aylık süreçte, maddi olarak en az 2 sene geriye gittik. Birikimi olan birikimini kullandı, olmayan da dışardan borçlanarak eski borçlarını ödeme yoluna gitti. İnşallah biz umuyoruz bu hastalık bitecek, esnaf tekrardan eski günlerine geri dönecektir. Kurban Bayramı için hazırlığımızı yapıyoruz. Bütün umudumuzu esnaf olarak Kurban Bayramına bağladık. Takdir yine de Allah tandır.” diye konuştu.

“İNŞALLAH KURBAN BAYRAMINDA BEKLEDİĞİMİZ GİBİ PİYASA CANLANIR”

Umutlarını Kurban Bayramına bağladıklarını belirten Esnaf Muktad Akyol, “Coronavirus’ ten dolayı işlerimiz uzun süredir durmuş durumda. Tek umudumuz önümüzdeki Kurban Bayramıdır. Virüsten dolayı geçen Ramazan bayramında umduğumuz işi yapamadık zaten. Kurban Bayramı hazırlığımızı yapmaya başladık. Dört aydır kiramızı cebimizden veriyoruz. Şu ana kadar olan ödemelerimiz üst üste birikmiş halde. İnşallah Kurban Bayramında beklediğimiz gibi piyasa canlanır ve biriken ödemelerimizin hepsini kapatırız inşallah.” dedi

“KURBAN BAYRAMI İÇİN GEÇEN SENELERE GÖRE HAZIRLIĞIMIZ YOK”

Ramazan bayramında virüsten dolayı umduklarını bulamadıklarını belirten Esnaf Ahmet Baskın, “Geçen senelere nazaran işlerimiz çok kötü geçti. Virüsten, işsizlikten, milletin dışarı çıkmaması nedeni ile iş yapamadan açtığımız gibi kapattığımız günler oldu. Şu anda da etkisi halen devam ediyor. Beklentilerimizin dışlında kötü geçiyor. 2020 yılına girdimizden beri işlerimiz hep kötü geçiyor. Kurban Bayramı için hazırlığımız geçen senelere göre yok. Esnaf olarak getireceğimiz ürünler satılacak mı, elimizde mi kalacak onun telaşındayız. İnşallah bu hastalık en yakın zamanda biter ve işlerimiz yoluna girer. Esnaf en azından çekleri, ödemeleri olsun bunların hepsi Kurban Bayramında telafisi olur inşallah.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *