image

Mezarların tek tip ve aynı standart ölçülerde olabilmesine olanak sağlanması amacıyla Belediye Mezarlıklar Müdürlüğünde, mezar yapım ustalarıyla bir araya gelindi.

Belediye Mezarlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Batman Belediyesinin mezarlıklarla ilgili standart oluşturduğunu, mezarlık ölçülerine bundan böyle uyulması için toplantı düzenlediklerini ifade ederek: “Bundan böyle mezarların temel uzunluğu 3 metre, eni 1,5 metre, mezar kaidelerinin eni 1 metre, uzunluğu 2 metre yüksekliği de 50 santim olacak” ifadelerinde bulundular.

Batman genelinde bulunan mezarlıklarda çarpık üst yapılar ve düzensiz mezar alanlarının önüne geçmek için böyle bir çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Mezarlıklar Müdürü Murat Sütçü, Batman’da mezar yapım ustaları ve mermer firmaları ile istişare toplantısı düzenlediklerini, Mezarlıklar Müdürlüğü yönetmeliğinde belirtilen kurallara uygun standartlarda çalışma gerçekleştirileceğini kaydetti.

Batman kent genelinde bulunan 11 mezarlıkta yapım ruhsatı ile izin belgesi olmayan mezar yapım ustalarının bundan böyle mezarlıklarda mezar yapmalarına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini kaydeden Sütçü, belirlenen kuralları ihlal edenler hakkında yasal işlem başlatılacağının altını çizdi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *