image

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen yeni genelgeye göre, şehir içi toplu taşıma araçları ve personel servislerine araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki talimat sonlandırıldı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA AYAKTA YOLCU ALINMAYACAK

Genelgeye göre, minibüs, dolmuş, halk otobüsü ve belediye otobüsleri gibi kent içi ulaşım araçlarına ayakta yolcu alınmayacak. Bu araçlarda karşılıklı dörtlü koltukların ikisi kullanılmayacak, yolcular yüz yüze gelmeyecek şekilde çapraz oturacak.

Metro, metrobüs ve tramvay gibi farklı özelliği veya niteliği olan toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alınıp alınmayacağı, güvenli mesafe kurallarına uyma koşuluyla hangi oranda ayakta yolcu alınabileceği ise il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarının kararı doğrultusunda belirlenecek.

KARARLARA UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI VERİLECEK

Kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari para cezası verilecek ve bu kişiler hakkında aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddelerinden işlem yapılacak. Şehir içi toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 sınırlamasının kaldırılmasının ardından Gaziantep'te toplu ulaşım araçlarında kısmen de olsa yoğunluk başladı.

Şehir içi toplu taşıma araçlarındaki yüzde 50 sınırlamasının kaldırılmasını kimi otobüs şoförleri olumlu bulurken, kimi şoförler ile vatandaşlar ise kararın henüz erken olduğunu savundu.

Otobüs şoförleri yaklaşık 2 aydır şehir içi toplu taşıma araçlarındaki yüzde 50 sınırlamasından dolayı mağdur olduklarını ve zarar ettiklerini belirterek, normalleşme süreciyle birlikte mağduriyetlerinin sona ereceğini söyledi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *