image

Kent genelinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla; içme suyu şebekesi, abonelere ait evsel bağlantı hatları, kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatlarının her an aktif olarak çalışması ve vatandaşların sorunlarla karşılaşmaması için BASKİ Müdürlüğüne bağlı ekipler 7 gün 24 saat aralıksız çalışmalarına devam ediyor.

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü, yaptığı çalışmayla eski su borularını yenilerken, kayıp ve kaçak su kullanımının önüne geçilmesi için büyük çaba sarf ediyor.

Su Kuyu sahalarındaki enerji maliyetini azaltmak, elektrikten kaynaklı sorunlara alternatif çözüm üretmek amacıyla yapılan çalışmaların devam ettiğini kaydeden yetkililer: “Kayıp ve kaçak su oranlarını azaltarak yüzde 30’un altına indirilmesi için ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışıyor. Kent genelinde yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında abonesiz olan yerleşim yerlerinin tespit edilerek abone yapılması, kaçak su kullanımının tespiti ve engellenmesi, bozuk sayaçların tespiti ve değişiminin sağlanması, ekonomik ömrünü doldurmuş su sayaçlarının tespiti ve değişimini kapsayan geniş bir saha çalışmasına başlanacaktır” ifadelerinde bulundu. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *