image

Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün Müslümanlar için kutsal kabul edildiği belirtilen açıklamada, "Kudüs’e yürümek Müslümanların yeryüzünün Firavunlarının, Nemrutlarının, Ebu Leheblerinin zulümlerinden kurtuluşunun en önemli sembolüdür." denildi.

Kudüs'ün mutlaka özgürlüğe, Müslümanların da mutlaka birliğe kavuşacağı vurgulanan açıklamada , "Mescid-i Aksa’nın işgal altına olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Filistin’e, İslam coğrafyasının tam kalbine bir hançer gibi saplanan siyonist işgalciler bölgede yaşanan kaosun, terör olaylarının, iç savaşların ve işgallerin yegâne sebebidir."denildi.

Bugünkü mevcut sömürü düzeninden kurtulmanın yolu Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçtiğine dikkat çekilen açıklamada, " Müslümanlar şunun farkına varmalı ki bu coğrafyada ırkçılık, mezhepçilik ve kardeş kavgasını körükleyen siyonistlerdir. Kudüs coğrafyamızın ayrılmaz bir parçasıdır. Çünkü Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir. Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir. Kudüs demek Diyarbakır, Ankara, İstanbul demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak, Bağdat’a, Şam’a, Tahran’a, Beyrut’a, Kahire’ye ve Mekke’ye sahip çıkmaktır. Kudüs’e sahip çıkmak Müslüman ya da değil tüm mazlumlarım dertleriyle dertlenmektir." denildi. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *