image

Bu yıl tüm dünyada insanları tehdit eden Koronavirüs salgını nedeniyle bayramı, bayramların ruhunda olan akraba, eş dost ziyaretleri, sarılıp kucaklaşmalar olmadan kutlamak zorunda kaldıklarını belirten Vali Şahin, “ Dolayısıyla acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bu musibetten kurtulmak için bilim insanlarımızın ısrarla önerdiği sosyal izolasyon ve sosyal-fiziki mesafe kurallarına riayet ederek, Bayramı huzur içerisinde evimizde kutlamalı ve geçirmeliyiz.” Dedi.

Vali Şahin,“Ramazan Bayramının manevi ikliminin herkesi kuşatmasını ve tüm insanlığa kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle değerli Batmanlı hemşehrilerimin Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Korona Virüs nedeniyle Ramazan bayramını evde geçirmek zorunda kalacaklarını belirten Şahin ise, “Bayramda evlerden çıkamamamız, bayramlık sevinçlerimize gölge düşürse de İslam’ın şiarlarından olan Ramazan Bayramı’nı bir ibadet neşesiyle karşılamamız gerektiğinin bilincindeyiz.” Dedi.

 Batman halkının bayramını kutlayan Şahin, “Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan Bayramı’nın milletimize ve memleketimize hayırlar getirmesine, coronavirüs salgınından kurtulmamıza, dirilişe, kardeşliğe, vahdete, İslam coğrafyasının sükûnete ermesine ve ümmetin içinde bulunduğu tefrika ve işgallerden kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden diliyor, hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Müslümanların bayramını kutluyoruz.” Dedi.

Rektör Durmuş da yayınladığı mesajında, “. Bu bayramın, Batmanlı kardeşlerimin yanı sıra İslam âlemi ve insanlık için de gerçek anlamıyla bayram havasında geçmesini temenni ediyorum.” dedi.  AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *