image

Her yıl, yeni eğitim- öğretim yılının başında İŞKUR’a başvuran özel güvenlikler yaptıkları başvuruların ardından; kura, mülakat gibi aşamalardan geçerek geçici süreli olarak okullarda göreve başlıyorlar. Haziran ayının sonuna gelindiğinde ise; çalıştıkları işlerinden TYP’de bulunan 24 ay kuralı nedeniyle ayrılmak zorunda kalıyorlar. 24 Ayını doldurduğu için işsiz kalan özel güvenlik görevlileri, 24 ay kuralının kaldırılmasını ve işlerine süreklilik verilmesini istiyorlar.

Gazetemiz yoluyla taleplerini ileten ÖGUDER Batman il başkanı Servet Cansağ, “Okular açık olduğunda bizler okulların güvenliğini sağladık. Covit19 pandemisinde okular kapandı, bizler Batman'da karantinaya giren binalarda parklarda ve çadırlarda valimizin emriyle pandemi savaşında polis ve bekçilerle ön safta mücadele ediyoruz. Türkiye geneli birçok milletvekilimizden destek sözü aldık. Türkiye tlegram gurubu Batman, Artvin, Bursa, Kayseri dernek başkanları olarak işimizde süreklilik için millettekileri ile canlı yayınlarına katılıyoruz ve kendileri bize destek veriyorlar.” Dedi.

2 Haziran'da dilekçelerinin meclise sunulacağını söyleyen Cansağ, “ ÖGUDER batman il başkanı olarak bu çalışmada öncülük etmekteyiz, sayın valimizden şu talebimiz var bizler karantinada mücadelemizde Batman için seneye kura ve listeye girmeden aynı kişilerle devam etmek istiyoruz. İşimizde süreklilik için valimizin desteğini istiyoruz. Batman olarak pandemi döneminde bizler işsiz kalırsak çoğumuz 35 yaş ve üstü olduğumuzdan hiçbir yerden iş bulamayız. Daha önce sözleşmemiz bittiğinde gurbete gider veya yevmiyeli işlerde çalışırdık. Şimdi pandemiden dolayı hiçbir yerde iş yok ve bizler bu mağduriyetin giderilmesi için sayın valimizden bize seneye aynı kişilerle okullarımızın görevini istiyoruz.” İfadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

 




0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *