image


Yeni tip Corovavirus (Covid-19) vaka sayılarının arttığı Batman'da banka ve ATM'ler başta olmak üzere PTT önlerinde oluşan uzun kuyruklar devam ediyor.
Batman İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından kent merkezi sınırları içerisinde maskesiz dışarı çıkmak yasaklanırken, ancak alınan kararların, çarşılarda oluşan yoğunluğun önüne geçemediği görüldü.
Vatandaşların çoğunluğu, yapılan uyarıları dikkate almayarak sokaklara akın ederken, özellikle de şehir merkezindeki en işlek caddeler Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte evden çıkan insanlarla dolup taşıyor.
Ramazan Bayramının yaklaşması ve havaların ısınmasını fırsat bilerek sokağa çıkan halk; banka önlerinde, çarşı ve sokaklarda yoğunluk oluşturdu.
SOSYAL MESAFE İÇİN YETKİLİLERİN ÖNLEM ALMASI GEREKİR
Banka önlerinde sosyal mesafe için yetkililerin herhangi bir önlem almadıklarını belirten Ahmet Korkmaz, "Banka önlerinde sosyal mesafe kuralı için hiçbir önlem yok. ATM önünde yaklaşık 30 kişi kuyrukta bekliyor. Virüsten kendimiz için değil ailemiz için korkuyoruz. Yapacak bir şey yok, sıramızı bekliyoruz." diye konuştu.
BANKA ÖNLERİNDE HİÇBİR ÖNLEM YOK
Yetkiliklerin banka önlerinde önlem almadığını belirten Veysel Gülşen, "Banka önlerinde hiçbir önlem yok. Bu insanlar ölsünler mi? Gördüğünüz gibi bu dar alanda en az 100 kişi var. Sosyal mesafe kuralında bir metre diyorlar ama nerde sosyal mesafe? Gördüğünüz gibi insanlar şu anda iç içe sırasını bekliyor. Sadece kuyrukta değil, kaldırımlarda da insanlarda sosyal mesafe yok." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *