image

Coronavirus önlemleri kapsamında 65 yaş üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı bugün esnetildi. Yeni tip Coronavirus (Covid-19) nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, saat. 11-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra sokağa çıktı.

"KENDİMİZİ NE KADAR MUHAFAZA EDERSEK HASTALIĞI DA O KADAR ÇABUK ATLATIRIZ İNŞALLAH"

Yaklaşık 6 haftadır evden çıkmadıklarını belirten vatandaş Şahan Bedir, "İki aya yakındır süren kısıtlamadan dolayı evde bunalmıştık artık, izninin çıkması iyi oldu. Hava almak için dışarıya çıktık. Yapılan kısıtlamalar ve alınan kararlar bizim menfaatimize. Kendimizi ne kadar muhafaza edersek hastalığı da o kadar çabuk atlatırız inşallah. İnsanların da alınan kararlara uymasını tavsiye ediyorum. Evin içinde o kadar kalmama rağmen verilen dışarı çıkma istirahati güzel ve dinlenmemize vesile oldu. Parklarında açık olmasını isterdik daha iyi olurdu. Park kapalı olduğundan karşısında oturuyorum. Parkın içinde oturmak daha iyi olurdu tabi." diye konuştu.

Bu süreç içinde evde çok sıkıldıklarını ifade eden Nuri Yıldız, "Evde zaman geçmiyor.  Evlerimiz bize hapis gibi gelmeye başladı. Dışarı çıkma izninin çıkması bir nebzede olsa iyi geldi. Parkların açık olması daha iyi olurdu yeşillikte, gölgede daha çok rahatlardık." dedi.

İki aya yakındır evden çıkmadıklarını belirten Selahattin Akyol, "65 yaş ve üzeri vatandaşların dışarı çıkma izninin çıkması iyi oldu hiç olmazsa biraz hava aldık. Haftada bir gün olan iznin iki güne çıkarılmasını istiyoruz. Ayrıca parklar kapalı,  açılmasını istiyoruz. Hiç olmazsa parkın içinde oturduğumuz zaman daha iyi dinleniriz." şeklinde konuştu.

Başka bir vatandaş Hüseyin Akın, "Parklar kapalı ve yollarda da fazla gidip gelemiyoruz. Yaşlı olduğumuz için yolda çabuk yoruluyoruz. Parklar da oturup dinlenebilseydik iyi olurdu. Biz de kendi sağlık tedbirlerimizi alıyoruz. Peygamberimiz (Salallahu Aleyhi Vessellem) 'Tedbir sizden Takdir Allah'tandır' diye buyuruyor. Bizler Müslümanlar olarak ta çıkan bu virüse karşı tedbirlerimizi almamız gerekir." şeklinde ifade etti.

Eşiyle birlikte dışarı çıkan vatandaş Ayşe Akça, "Dışarı çıkarken sosyal mesafemizi koruyoruz. Dikkat ediyoruz. Dışarı çıkmamaya dikkat ediyoruz 65 yaş üstü insanlar için saat 11.00 ile 15.00 arasındaki izin nedeniyle eşimle beraber dışarıya çıktık. Sokaklar sakin ve temiz uzun bir aradan sonra eşimle beraber yürüyoruz." dedi (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *