image

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT şubelerinin, yaşanan yoğunluğun çalışanlar ve müşterilerin Coronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla kapatılması kararı, vatandaşın tek bir şubeden işlem yapmak zorunda kalmaları mağduriyete neden oldu.

Bu süreçte sosyal yardım, elektik faturası ve e-devlet şifresi almak isteyenler PTT önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Halkın, özel güvenlik ve polisin aldığı tüm önlemlere rağmen bir metrelik sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

"PTT ŞUBELERİ ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU"

Polis ve Zabıta ekipleri, sosyal mesafe konusunda uyarıda bulunmasına rağmen sosyal mesafenin korunması için ekipler tarafından yapılan uyarıların yetersiz olduğu görüldü.

PTT önündeki kuyruğun 600 metreyi geçti. PTT'den Diyarbakır caddesine kadar oluşan kuyruk görenleri hayrete düşürdü.

"DİĞER PTT ŞUBELERİ KAPALI"

Abdülaziz Taş, "Diğer PTT şubelerinin kapalı olduğunu gören insanlar buraya geliyor. Elektrik faturalarımızı ödemeye ve e-devlet şifresi almaya geldim. Sabah saat dokuzdan beri burada kuyrukta bekliyorum, hala sıra bana gelmedi. Diğer şubelerin açılmasını ve bir kolaylık sağlanmasını istiyorum." diye konuştu. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *