image

Batman Meydan Mahallesi Hasankeyf Şemsiyeli Sokak Esnaf Temsilcileri  Hüsamettin Taşkıran ve Hasan Tunç tüm Oda başkanlarını ve yöneticileri  korona virüsten dolayı ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnaflar ve tüm mağdur kesimler için acilen bir kriz masası oluşturmaya davet ettiler.

Kurulma aşamasında olan Hasankeyf Şemsiyeli  Sokak Derneği adına basın açıklaması yapan temsilciler Hasan Tunç ve Hüsamettin Taşkıran , esnafları mağduriyet durumuna göre sınıflandırıp  bu süreçte tam kapalı olan cafe, kıraathane, berber ve giyimciler gibi kesimlere ve işlerini kaybetmiş işçilerine acilen hibe destekler sağlamalarını istediler.

Basın açıklamasını okuyan Tunç " Bundan sonraki süreçte oda başkanlarının yanı sıra tüm yetkililer topladıkları aidatlarla yedek akçeler oluşturmalıdırlar. Şu anda evde kal çağrısı yapan başkan ve yöneticilerimize  sesleniyoruz. O araçları derhal satıp elde edilen gelirlerin derhal bu ihtiyaç sahibi ve mağdur esnaflara virüsten etkilenme durumlarına göre adil bir şekilde dağıtılıp hibe edilmesini istiyoruz. Esnaf ve iş insanları arasında kardeş dayanışma kampanyaları başlatılarak bunların arasında birlik ve beraberlik oluşturulmalıdır.” Dedi.

 Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Batman'da isimleri bilinmeyen birçok idareci ve yönetici binmiş oldukları milyonluk araçları var. O araçları şu an evlerinin önünde park halindedir.Bu süreçte bu  araçlara ihtiyaç duyulmayacak.  Ultra lüks dairelerinden insanlara evde kal mesajı vermeleri içler acısıdır. Oysa bugün sahada olup esnafın ve mağdur insanların yanlarında olmaları gerekirken ' Evde Kal' çağrısı yapıyorlar. Milletin  ve esnafların ekonomik sıkıntılarinı  hal etsinler o zaman zaten bu çağrıya gerek kalmadan herkes evde kalacak" AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *