image

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Yalçın, “Çin’de ortaya çıkan ve sonrasında tüm dünyada salgına dönüşenKoronavirüs hastalığı etkisini gün geçtikçe arttırmaktadır. Ülkemizde de ne yazık ki virüs kaynaklı hastalığa yakalanan ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olduğu Sağlık Bakanlığınca açıklanmıştır. Tarihte pek çok kez görülen salgın hastalıklara nazaran, belki de geçmişte benzeri nadir görülen Koronavirüshastalığının dünya genelinde insan sağlığının da ötesinde sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel değişimlere yol açacağı, toplumsal yaşamda köklü değişimlere yol açabileceği düşünülmektedir.” Dedi.

 Yalçın açıklamasının devamında, “Koronavirüs hastalığının ülkemizde görülmesinin ardından, bu hastalığın yayılmasının önlenmesi, az hasarla atlatılması ve sosyal izolasyonun sağlanması adına birçok önlem alınmış; insanların toplu olarak birada bulundukları camilerde geçici süreliğine toplu ibadete ara verilmiş, eğitim kurumlarında eğitim ertelenmiş, birçok işyeri ve işletme kapatılmış, ticari ve sosyal yaşam önemli oranda azalmıştır. Salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler sonucu vatandaşlarımızın mağduriyetinin azaltılması,ekonomik ve sosyal sorunların azaltılması adına devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları tarafından birçok düzenleme yapılmış ve uygulamaya konulmuştur. Ancak salgın hastalığın önlenmesi amacıyla alınan tedbirler sonucunda, ekonomik ve ticari faaliyetlerin durmasıyla işini kaybeden, işyerlerinin veya evlerinin kiralarını ödemekte güçlük çeken, muhtaç duruma düşen, en çok da emeğiyle geçinmek zorunda olan geniş bir kesim salgından daha çok etkilenmiş, toplumda çok sayıda insan mağdur olmuştur.” İfadelerini kullandı.

Virüsle mücadelede etkin rol oynayan sağlık çalışanlarına teşekkür eden Yalçın, “Salgın hastalıkla öncelikli olarak mücadele eden sağlık çalışanlarına platform olarak teşekkür ediyor, hastalığın bulaşmasının engellenmesi için önemli olan karantina uygulamasını tarihte belki de bir ilk olarak tavsiye eden bir peygamberin ümmeti olarak, tüm vatandaşlarımızdan “Evde Kalmalarını”, konunun uzmanları ve yetkililerin uyarılarına dikkatle uyulmasını tüm vatandaşlarımızdan istirham ediyoruz. “ dedi.

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Yalçın, “Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu olarak; Koronavirüs salgınının sosyal yaşantımızdaki etkilerinin azaltılması, birlik ve beraberliğimizin korunması, ekonomik ve ticari faaliyetlerden etkilenenlere destek olunması amacıyla aşağıda belirtilen hususları halkımızla paylaşmak istiyoruz;Dünyevileşmenin her tarafımızı sardığı, sosyal izolasyonun uygulandığı bu günlerde içe dönük bir muhasebe yapmalı, hayatımızı, davranışlarımızı, aile, akraba ve insanlarla ilişiklerimizi, en önemlisi deRabbimizle olan ilişkimizigözden geçirmeliyiz. Dini ve manevi değerlerimizin gereği olarak, bu tür zor günlerde ailemiz, yakınlarımız ve ihtiyaç sahipleriyle sosyal mesafeyi koruyarak dayanışmayı, paylaşmayı arttırmalıyız.” Dedi.

 Virüsten etkilenen vatandaşlar için yardım çağrısında bulunan Yalçın, “Hastalıktan en çok etkilenme ihtimali olan yaşlılarımızın korunması için gerekli tedbirler alınmalı, maddi ihtiyaçlarının yanısıra manevi ihtiyaçları karşılanmalı, yaşlıları incitecek söz ve eylemlerden uzak durulmalıdır. Bu kapsamda Vefa Destek Grubuna tüm vatandaşlarımızın destek vermesini bekliyoruz. Bu süreçte işini kaybeden, mağdur olanlar için hayırsever Batmanlı hemşerilerimizin İHH İnsani Yardım Derneği ve Kızılay tarafından yapılan yardım çalışmalarına desteğinibekliyoruz. Salgın nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kalan esnafın, işletmelerin bu dönemde kira bedellerinin alınmamasını, mülk sahiplerinin alicenaplık göstererek kira bedelinden feragat etmelerini istirham ediyoruz.Aynı şekilde kiracı olup, işini kaybedenlerinmağduriyetlerinin bir nebze de olsa hafifletilmesi adına, bu dönemde ev sahiplerindenev kiralarının alınmaması çağrısında bulunuyoruz.” Diye konuştu.

 Yalçın son olarak şunları söyledi: “Ramazan ayının yaklaşması vesilesiyle,hayırseverlerin zekâtlarını, sadakalarını salgın hastalık nedeniyle zor günlerden geçen kardeşlerimize vererek, bu zor günleri geçirmelerine yardımcı olmalarını ümit ediyoruz. Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalığı ibret nazarıyla görüp, gerekli tedbirleri aldıktan sonra,Rabbimizin takdirine rıza göstermeli, sıkıntı ve musibet zamanlarında Peygamber Efendimiz (SAS)’in yaptığı gibi dua ve yakarışlarımızı arttırmalı, bu musibetin sona ermesi amacıyla her namazda kunut duası okunması tavsiyesinde bulunuyoruz.”

ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *