image

Son günlerde vatandaşların gıda stokları bitecek diye marketlere hücum etmesini doğru bulmadığını söyleyen Sabah Marketi sahiplerinden Ferit Sertkaya, “Virüs nedeniyle hijyen, temizlik ve gıda ürünlerine aşırı bir rağbet oldu. Fakat stoklar tükeniyor haberleri gerçek dışıdır. Ülkemizde bu konuda yeterli üretim var. Mesela makarnada ülkemiz üretimin ancak beşte birini tüketebiliyor. Diğeri ihraç ediliyor. İnsanlarımızın alışveriş merkezlerine hücum etmesi panik yapması doğru değil.” İfadelerini kullandı.

Stok ve fiyat konusunda sıkıntı yaşamadıklarını belirten Sertkaya, “ Stoklarımız iyi durumda. Fiyat konusunda da bir sıkıntımız yok. Her zaman halkımızın yanındayız. Halkımızın yanında olmaya da devam edeceğiz. Karaborsacılık yapanları da kınıyoruz. Bu konuda duyumlar alıyoruz ama onlara, stokçulara prim vermiyoruz. Ürünü uygun fiyata getirip satma konusunda dediğim gibi hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz.” Diye konuştu.

İleriki günlerde sokağa çıkma yasağı olasılığına karşı marketlerin belli saatlerde açık olacağını düşündüğünü vurgulayan Sertkaya, “ İleriki günlerde sokağa çıkma yasağı uygulandığı takdirde bile belli saatlerde marketlerin açık olması gerekiyor. Günlük birkaç saat açık olması lazım… Çünkü temel ihtiyaçlar bir şekilde karşılanmalı.” Dedi.

Ürünlerde zam yapmadıklarını belirten Sertkaya, “ Virüs sonrası hijyen ürünleriyle ilgili fiyatlarımızda hiçbir zam yok. Gıda ürünlerinde de öyle. Ete yapılan zam virüsten ötürü değil, ürünün tedarik sıkıntısından ötürüdür. Ama diğer ürünlerde zam yok. Kolonya, sabun, gıda ve diğer ürünlerde zam yok.” Diye ifade etti. AHMET KÖLGE

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *