image

 

Genç yaşlı, kadın erkek on binlerce Peygamber aşığı Batmanlı yağmur ve soğuğa rağmen gruplar halinde mevlid alanına akın etti. Ellerinden tevhid bayraklarını düşürmeyen on binler büyük bir coşku ve arşa yükselen salâvatlarla peygamber sevdasını dünyaya ilan etti.

Dün Batman, tarihi bir güne daha ev sahipliği yaptı. Batman halkı yediden yetmişe kutlu doğum mevlidine akın etti. Özellikle bayanların katılımının yüksek olduğu programda, "Salât ve Selam senin üzerine olsun Yâ Resûlallah" nidası arşa yükseldi.

Mevlit okunurken duygu dolu anlar yaşandı

Büyük bir coşkuyla gerçekleşen "Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)"  isimli kutlu doğum etkinliği Asım Özalp'ın sunumunda saat 13.30’da başladı. Vaiz İbrahim Halil Yakut’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik  mevlithanların okuduğu mevlit ile etkinlik devam etti. Okunan maneviyat dolu mevlit ile halkın duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Mevlidin okunması sırasında güvercinler uçuruldu.

Şiddetli yağmur peygamber âşıklarının coşkusunu azaltmadı

Şiddetli yağmura ve soğuğa rağmen etkinlik boyunca mevlit alanından ayrılmayan Batmanlılar seslendirilen ezgi ve marşlara büyük bir coşkuyla katılımda bulundular.

Peygamber Müslümanlar için eşsiz bir örnek

Etkinlikte bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu Koordinatörlüğü Sözcüsü Mehmet Ali Ortaç, Müslümanlar olarak Hz. Muhammed’in yoluna tabi olmanın önemine ve ümmetin bu gün Hazreti Muhammed’e olan ihtiyacına değindi. Sık sık tekbirlerle kesilen konuşmasında Müslümanlar için en güzel örneğin Hazreti Muhammed (sav) olduğu vurgusu yapan Ortaç, Allah’ın Müslümanlar için en güzel örnek olarak Hz. Peygamberi eşsiz bir örnek olarak seçtiğine vurgu yaptı.

İdarecilerimiz de bizim gibi dindar olmalı

Yoğun yağmur yağışı altında konuşmasını sürdüren Ortaç, Müslümanların idarecilerini seçerken Müslüman olmalarına dikkat etmesi gerektiğini ve yarın Allahın huzuruna çıktığında kendisiyle haşr olacak kişileri takip etmesini tavsiye etti ve “ Yarın Allah’ın huzurunda kiminle haşr olmak istiyorsanız onu peşinde gidiniz.” ifadelerini kullandı.

 

12 Milyar 554 milyon salâvat

Batman'daki büyük Kutlu Doğum etkinliğinde 2 aydır devam eden salâvat kampanyası sonuçları açıklanarak teslim edildi. Batman'da 12 Milyar 554 milyon 868 bin 324 Salâvat-ı Şerif, 100 binlerce Ya-Sin'i şerif, bin 219 hatmi şerif, 100 binlerce muhtelif süreler okunduğu açıklandı. Salâvat kampanyasına katkı sunanlara, teşekkür edildi. KDSS ile ilgili olarak yapılan açıklamada ise bu sene sınava olan ilgi ve alakanın önceki yıllara göre çok olduğu gözlemlenirken, özellikle sınava katılan görme engelli vatandaşların sınava iştiraki ise taktir topladı.

Program Kuran Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun’un okuduğu dua ile son buldu. Vedat Aydın

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *