image

“Evde Kalın” çağrısına destek verdikleri açıklamasında bulunan BEM-BİR-SEN Batman Şubesi, “ Dünya Devletlerinin tamamında olduğu gibi ülkemiz de çok zor bir dönemden geçmektedir. Hala tedavisi bulunmayan ve gün geçtikçe daha fazla cana mal olan virüs belası bütün dünyada olduğu gibi ülkemizi de ciddi oranda etkilemiştir. Virüs ile mücadele ederken en önemli görevler tabi ki devletlere düşer, ancak devletler kesinlikle halkın büyük desteği olmadan bu virüsü yenmesi mümkün değildir. Halkımız maalesef bu konuda devletimize verilmesi gereken desteği hala vermiş değildir. Bu süreçte ya herkes güvende olacaktır, yada  herkes olmayacaktır.  Bem-Bir-Sen Batman İl Başkanlığı olarak üstümüze düşen her görevi aşkla yapmaya hazırız. Bu bağlamda  hali hazırda bazı önerilerimizi halkımız ile paylaşmak istedik.” İfadelerini kullandı.

Vatandaşa tavsiyelerde bulunulan açıklamada, “Lütfen uyarıları dinleyerek “EVDE KAL”alım. Hijyenimize ve el temizliğimize özen gösterelim. Bana bir şey olmaz vurdumduymazlığından vaz geçelim. Ekonomik ve Sosyal önerilerimiz: Ev Sahipleri ve İşyeri sahipleri bu süreçte iş yapamayan kiracılarına olabildiğince merhametli davranmalı. Herkes imkanlar dahilinde komşusunu sormalı, yardım etmeye çalışmalı. El teması ve yakın temas yasak, ama uzmanların önerdiği  mesafeyle sohbetimizi de yapabiliriz, moral motivasyonumuzu da yükseltebiliriz. Bu süreçte Milli Birlik ve Beraberliğimizi en üst seviyede tutmalıyız. Yaşlılarımıza son derece hürmetkar davranıp, sürekli hal hatırlarını sorup, yalnızlığa terk etmemeliyiz. Maddi, Manevi yardımlaşmayı en üst seviyeye çıkarmalıyız.” Denildi.  

Yaşlılara hizmete hazır olduklarını belirten BEM-BİR-SEN Batman Şubesi, “Bem-Bir-Sen Batman İl Başkanlığı olarak 65 yaş üstü kimsesiz yaşlılarımızın her türlü ihtiyacını karşılamaya hazırız. Sendika Başkanı olarak ben, yönetim kurulumuz ve üyelerimizle 65 yaş üstü kimsesiz vatandaşlarımızın bizlere ulaşması durumunda her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. El teması ile değil Kalp TEMAsı ile dokunma vaktidir. Hadi birbirimizi sevelim ,destek verelim belki de virüsün aşısı budur.” İfadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *