image

Evlerin camilerin bir şubesi haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Gültekin, ailelerin evde birlikte yapacağı ibadetin önemine vurgu yaptı.

Gültekin, "Bugün bu zorlu sürecin yaşandığı bu dönemde, Müslümanlar bu mübarek gün ve geceleri, bir kurtuluş reçetesi ve müjde olarak değerlendirmelidir. Rabbimizin biz kullarına karşı çok merhametli olduğu bilinç ile bu geceyi fırsat bilip evimizde ailemizle beraber bu zor günlerin geçmesi, Mescidi Aksa'nın azade olması, Kabe'nin ve camilerimizde Müslümanların bir araya gelip cemaatle namaz kılacak günlerin gelmesi için dua edelim. Miraç Kandili vesilesiyle Rabbimize, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayalım. Bize düşen, bu zorlu süreci dinimizin emirleri doğrultusunda Ebu Bekir Efendimiz misali, Allah’ın emir ve yasakları karşısında her daim sadakatle, teslimiyetle bir duruş sergilemektir." dedi.

"HER HALİMİZİ HAYRA ÇEVİRMELİYİZ"

Camilerdeki ibadet aşkının evlere taşınması gerektiğine dikkat çeken Gültekin, "Corona virüsten dolayı evlerimizden çıkamıyorsak, evlerimizi birer mescit yapıp kandilleri evlerimizde ihya edelim. İnsanoğlunun evi birçok açıdan mutluluğun merkezidir. Çocuklar evleriyle ve evdekilerle mutludurlar, büyükler de aynı şekilde evleriyle o evdekilerle mutlu ve mesutturlar. Evler sadece içinde ibadet yapılması açısından değil, yapılan her şeyin ibadete benzemesinden dolayı da güzeldir. Ev insanoğlunun mukaddes mekânıdır. Bu sıkıntılı süreç bitinceye kadar, camilerdeki o güzellikleri, o mukaddesliği evlerimize taşımalıyız." diye konuştu.

"EVLERİMİZ CENNET BAHÇELERİNDEN BİRER BAHÇE OLACAKTIR"

Konuşmasının devamında Gültekin şunları söyledi: "Şu anda Allah'ın isminin anıldığı evlerimiz Allah’ın evleridir. Hem de başkası zarar görmesin diye. Evlerini cemaatle namaz kılmakla, Kur'an okumakla, zikirle ibadethaneye çevirenler ve meseleyi bu şekilde anlayanlar için evlerimiz cennet bahçelerinden birer bahçe olacaktır. Bu Müslümanlar için büyük bir mutluluk ve kazançtır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Miracın âlem-i İslam olarak yükselmemize ve yücelmemize, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularımızın pekişmesine vesile olmasını Yüce Rabbimizden diliyorum." İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *