image

Buna göre öncelikle morg görevlileri ve cenaze sorumlusu, ölen kişinin Covid-19 tanısı konusunda bilgilendirilecek. Covid-19 vakalarının ölümü halinde ceset torbasıyla defin yapılacak.

Cenaze kabre yerleştirildikten sonra standart defin işlemleri uygulanacak. Gasilhane çalışanları eldiven, N95/FFP2 maske, gözlük/yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanacak.

Kullanılan kişisel korunma malzemeleri tıbbi atık kutusuna atılacak.

Yıkama alanının yoğun sekresyonlar ile kontamine olması nedeniyle 1/10 çamaşır suyu veya klor tabletle (ürün önerisi ile) dezenfekte edilecek. Morg ve gasilhane çalışanlarına standart enfeksiyondan korunma ve kontrol önlemleri ile solunum sekresyonlarıyla temas önlemleri konusunda eğitim verilecek.

El hijyeni gibi kişisel hijyenin önemi vurgulanacak. Birimde kullanılacak olan, maske, eldiven, koruyucu giysi, gözlük, alkol bazlı el antiseptiği ihtiyacı hastane yönetimi tarafından karşılanacak.Evde ölüm olması durumunda, defin işlemleri mevzuat gereği devam edecek. Cenazelerin ceset torbasıyla alınıp naklinin gerçekleştirilmesi sağlanacak. Cenazenin kabre yerleştirilmesi sırasında eldiven kullanılacak. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *