image

Batman Valiliği, virüs tehlikesine karşı bir dizi tedbirler hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Valilik, insanların toplu olarak zaman geçirdiği tüm kamu ve özel mekânların geçici bir süre kapatıldığını duyurdu.

Açıklamada, Corona virüs (Covıd-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami ve mescitlerde cuma namazı başta olmak üzere namazların cemaatle beraber kılınmasına ara verildiği hatırlatıldı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu durum, bazı sosyal medya hesaplarında ve internet platformlarında suiistimal edilerek başka mecralara çekildiği çabası gözlenmiştir. Vatandaşlarımızın sosyal medyada yapılan bu paylaşımlara itibar etmemesi önem arz etmektedir. Bu itibarla; dünyada büyük bir tehlike haline gelmiş ve yayılma potansiyeli oldukça yüksek olan Corona virüsüne karşı özel önlemlerin alınması, özel prosedürlerin uygulanması zorunlu hale gelmiştir. Bu kapsamda tüm okullarımız, öğrenci yurtlarımız, üniversiteler tatil edilirken, insanların toplu olarak zaman geçirdiği tüm kamu ve özel mekânlar geçici bir süre kapatılmıştır. Bu aşamada virüsün durdurulması ve kontrol altına alınması için vatandaşlarımızı toplu ortamlarda uzak durması, hükümetimiz tarafından uygulanan prosedürlere uyması ve iş birliği yapması; gerek kendi, gerek toplum sağlığı için önem arz etmektedir.” ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *