image

İpragaz Mahallesinde ikamet eden Muhsin ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Yaklaşık 6 yıl önce Suriye'nin Rakka şehrinden Batman'a geldiklerini belirten baba Servet Muhsin, kiracı olarak oturdukları evde neredeyse hiçbir eşyanın olmadığını söyledi.

Suriye’de taksicilik yaptığını, durumunun o yıllarda çok iyi olduğunu aktaran Muhsin, şimdilerde ise iş aradığını, ne iş olursa yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

 “CANIMIZI ZOR KURTARDIK”

Muhsin, “Suriye’den kaçarak geldiğimiz için her şeyimiz savaşta yok oldu. Canımızı zor kurtardık. Burada gördüğünüz gibi sadece birkaç ev eşyasının dışında hiçbir şeyimiz yok. Her zaman iş bulamıyorum. Bazen günlük işe çağırıyorlar, o da günlük 40 lira alıyorum. Tabi bu işim de her zaman yok. Şu anda valiliğin verdiği aylık 600 liranın dışında başka bir gelirimiz yok. Üç çocuğum var. Ev kirası 250 lira, çoğu zaman bende ekmek alacak para olmuyor. Evde hiçbir beyaz eşyam yok.” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMA SÜT ALAMIYORUM”

Çoğu zaman evde yiyecek ekmek bile bulamadıklarını belirten Servet Muhsin’in eşi Meryem Salım Muhsin, "Çocuklarıma süt alamıyorum. Evde hiç beyaz eşyam yok. Durumumuz çok kötü. Kocam çalışmadığı zaman yemek yiyemiyoruz. Çoğu zaman komşularımız bize yemek getiriyor. Bazen çocuklarım aç yatıyorlar. Hayırseverlerden Allah için, çocuklarım için, bize yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *