image

Corona virüsü iddialarının asılsız olduğunu belirten Şahin, halkı korku ve paniğe sevk eden yayınların incelemeye alındığını söyledi.

Şahin, "Dün umreden gelen yolcularımızı taşıyan bir uçak Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi ilimize geldi. Gayet standart bir prosedür olarak bu yolcularımız kontrolden geçirilip ateşlerine bakıldı ve ateşleri yüksek görülen 3 vatandaşımıza test uygulandı. Türkiye'nin her tarafında yine standart bir uygulamaydı. Bu üç vatandaşımızın testleri de pozitif çıkmadı, negatif çıktı. Yani herhangi bir virüs tespit edilmedi. Fakat anlaşılmaz bir şekilde sanki Batman'da pandemik bir durum var, Corona virüsü Batman'a geldi, diye sosyal medyada yanlış bir şekilde insanları korkuya, endişeye sevk edecek şekilde dedikodular, iddialar aldı yürüdü." diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ SADECE CORONA VİRÜSÜNE KARŞI DEĞİL, FİTNE VİRÜSÜNE DE DİKKATLİ OLSUN"

"Vatandaşlarımız gerçekten bunlara iltifat etmesinler." diyen Şahin konuşmasına şöyle devam etti: "Batman'da böyle bir durum yok. İnsanları sosyal medyada bu şekilde dedikodularla, yalan haberlerle korkuya sevk edenlerin de açıkçası hedeflerini anlamış değilim. Böyle bir şeytani dürtü var insanlarda. Bunu anlamak çok zor. Böyle bir şey yok. Ben vatandaşlarımızı buradan uyarıyorum; sadece Corona virüsüne karşı değil, bu şekilde fitne virüsüne de vatandaşlarımız dikkatli olsun."

"KORKU VE PANİĞE SEVK EDEN YAYINLAR İNCELEMEYE ALINDI"

Vali Şahin, "Şu anda Emniyet Müdürlüğümüz, bu şekilde vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk eden yayınları incelemeye aldılar ve bununla ilgili de adli süreç yapılacak." ifadelerini kullandı.

 AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *