image

Genç Hatipler Minberde' hutbe okuma yarışmasınaİl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, İl Müftüsü  Turgut ERHAN, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü temsilcisi  Mehmet YARGIN, Milli Eğitim Müdür YArdımcısı Mehmet Naci ŞEMDİNOĞLU, Şube Müdürleri AbdulvahapHINÇ, M.ŞirinTEMİZ; öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Seyyit Hüsnü Genç Camisinde Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlayan 'Genç Hatipler Minberde' hutbe okuma yarışması kuralları ile ilgili yapılan bilgilendirmenin ardından öğrenciler minbere çıkarak performanslarını sergilediler. Yapılan 'Genç Hatipler Minberde' hutbe okuma yarışması bölge finalinde Bitlis Saidi Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mehmet Emin AYTE birinci, Mardin Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mehmet Nurullah YEŞİLMEN ikinci ve Batman Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Abdullah KAYA üçüncü oldu.

            Ödül töreni öncesi konuşan KURTARAN: "Genç hatip kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Hakkari, Van, Bitlis, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır'dan buraya kadar gelen öğrencilerimiz ve değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim için hepiniz 1.'siniz. Ses tonunuz, hâkimiyetiniz mükemmeldi. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu güzel ve anlamlı etkinliği ilimizde düzenleyen Din Öğretim Genel Müdürlüğümüze, bize destek sunan Sayın Müftümüze Üniversitemizin İslami Bilimler Fakültesine çok teşekkür ediyorum." dedi.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *