image

 Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde Batman, Bingöl, Bitlis Eren, Fırat, Mardin Artuklu ve Siirt Üniversitelerinin katkılarıyla Diyarbakır’da "Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı" düzenlendi.

Batman Üniversitesi(BATÜ), Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra özel sektörden de firmaların katıldığı fuara 1100 öğrenci katıldı.

İşsizliğin bertaraf edilmesi ve daha iyi kariyer planlanmasının hedeflendiği fuarda büyük ilgi gördü. Fuarda stantları ziyaret eden öğrencilere meslekler ve kurumlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Fuar kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakim, savcı ve personelin de yer aldığı temsili duruşma yapıldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yaptığı açıklamada, “Yetenek Her Yerde” sloganıyla organize edilen Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı'nın öğrencilerin kariyer planlamalarında yanlarında bulunmak ve onlara yardımcı olunması açısından önemli olduğunu söyledi.

Fuara katılan öğrencilerin ve mezunların hem iş başvurusu yapabilecekleri şirketlerle buluşup özgeçmiş bırakma imkanı bulduklarını belirten Rektör Durmuş, böylece fuarın istihdama da katkı sunmuş olduğunu dile getirdi.

Batman Üniversitesi’nin de fuarın paydaşlarından olduğunu belirten Rektör Durmuş, “Bu fuar işsizliğe neşter vurmak açısından önemlidir. Ülke olarak sahip olduğumuz genç nüfusumuzun istihdamına katkı sunmak amacıyla düzenlenen fuara Batman Üniversitesi olarak 1100 öğrencimizi götürdük. Öğrencilerimiz fuarı gezdi, firmalarla, şirket yöneticileriyle tanışma imkanı buldu.” Dedi.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *