image

 

 

Lise son sınıf öğrencilerinin üniversite sınavı sonrası yapacakları tercihler öncesi üniversiteyi tanımaları ve gelecek için hedef belirlemelerine kolaylık sağlamak amacıyla üniversite tanıtım gezisi düzenlendi.

 

Yıl boyunca yapılacak olan çalışmanın ilk etabı kapsamında Batman Mevlana Anadolu Lisesi’nden 75 son sınıf öğrencisi Batı Raman Kampusundaki fakülte ve laboratuvarı gezdi, bölüm yöneticilerinde meslekler hakkında bilgi aldı.

 

Program kapsamında Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, öğrencilerle ders işledi.

 

Lise son sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen tanıtım programının öğrencilerin tercihlerini yapmasında etkili olacağını belirten Rektör Durmuş, gençlerin meslek seçiminden önce meslekler hakkında bilgi sahibi olmalarının ileriki yaşamlarında yanlış meslek seçimi yapmalarının da önüne geçeceğini ve mesleğini severek yapmalarını sağlayacağını söyledi.

 

Rektör Durmuş, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “İlk önce bir hedefiniz olsun. Sadece ‘Batman Üniversitesi’nde okuyun’ demiyorum ama hedefiniz olsun diyorum. Hedefiniz her zaman en ileri, en büyük ve en güzeli olsun. Koyduğunuz hedefinize de koşarak gidin. İlim ve bilimin peşinden koşun. Çünkü bugün adeta yedi düvele karşı dik duran bu cennet ülke siz gençlerimizin omuzları üzerinde yükselecektir. Bizler Batman Üniversitesi olarak bu gibi sosyal sorumluluk projelerinin altına her zaman imzamızı atmaktan geri durmayacağımızı belirtmek isterim.” 

 

Rektör Prof. Dr. Durmuş, işbirliği kapsamında yıl boyunca lise son sınıf öğrencilerini ağırlamaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Tanıtım programının öğrenciler açısından önemli olduğunu belirten Batman Mevlana Anadolu Lisesi Müdürü İdris Yalçın, bu vesile ile öğrencilerin tercihler öncesi üniversite ile tanışmalarının sağlanmış olduğunu söyledi. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *