image

Geçen gün TUİK kitap okuma oranlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Kitabın çok az okunduğu ülkemizde TUİK’in araştırmasına göre bu yıl okuma oranında %4’lük bir artış var. Bu konuyla ilgili değerlendirme yapan Batmanlı kitapçılar artışın sevindirici olduğunu ancak okunan kitapların faydalı kitaplardan çok içerikleri zayıf, popüler kitaplar olduğunu ifade ettiler.

Bilim Kitap Kırtasiye Reyon Sorumlusu İslam Demir, “ Kitap okunma oranında az da olsa bir artışın yaşanması sevindirici. Ancak bu artış daha çok popüler kitaplarda, animasyondan çevrilmiş içeriksiz çocuk kitaplarında oluyor. Reklamla, yoğun bir kampanya eşliğinde bu tür kitaplar piyasaya sürülüyor. Gençlerimiz, çocuklarımız da bu tür kitaplara yönlendiriliyor ne yazık ki! Popüler kitaplar aynı zamanda ahlaki değerleri de tehdit ediyor. Gençliği bozuyor.” Diye konuştu.

BİZİ BİLGİYLE, GÜZEL AHLAKLA DONATACAK KİTAPLARA YÖNELMELİYİZ

Gençleri yararlı kitaplar okumaya çağıran Demir, “ Dünyamız için de ahiretimiz için de yaralı kitaplar okunmalı. Bizi bilgiyle, güzel ahlakla donatacak, bilinç kazandıracak, topluma yararlı insanlar haline getirecek kitaplara ilgi duyulmalı. Burada kitap fiyatları konusunda da konuşmak istiyorum. Yayınevleri sürekli zam yapıyorlar. Zaten ekonomik sıkıntı yaşayan, çoğu işsiz olan gençler isteseler bile pahalı olduğu için kitap alamıyorlar. Her ne kadar biz kitapevi olarak kampanyalarla indirimlere gidiyorsa da yine de fiyatlar çok pahalı.” Dedi.

BÜYÜK YAYINEVLERİ REKLAMLARLA GENÇLERİ YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR

Kültür Kitap Kırtasiye yetkililerinden Serhan Gün de yaptığı değerlendirmede gençliğin okuduğu kitaplar konusunda herkesin sorumlu davranması gerektiğini belirtti. Büyük yayınevlerin sahip oldukları imkânlarla, reklam gücüyle gençleri popüler kitaplara yönelttiklerini vurgulayan Gün, “ Gençler bu konuda uyanık olmalı. Süslü püslü kapaklara, reklamlara aldanmamalı. Yararlı kitaplar okumalı. Ahlak bozucu, dini değerlere düşman kitaplardan uzak durmalı. Anne-babalar, eğitimciler, yetkililer de üzerlerine düşeni yapmalı, gençleri faydalı kitaplara yönlendirmeli.” İfadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *