image

Uyuşturucunun ilimizde hızla yayıldığını, gençliği tehdit ettiğini belirten eski Yeşilay Cemiyeti Batman Şube Başkan Yardımcısı Aydın Tapkan, uyuşturucuyla mücadelenin çok daha etkin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
Uyuşturucunun toplumda derin yaralar açmaya başladığını söyleyen Tapkan, “Gerek ilimizde gerekse ülkemizde hızla yayılan ve toplumsal olarak derin yaralar açmaya başlayan uyuşturucu madde kullanımına karşı da topyekün mücadele edilerek milli eğitim bakanlığının okullarda Diyanet işler başkanlığının ibadethanelerde sık sık gündemde tutarak toplumsal farkındalığın oluşturulması ve toplumsal bilincin artırılması gerekmektedir. Ayrıca gerekli yasal düzenlemeler yapılarak madde ticaretinin gerekirse terörle mücadele kapsamına alınarak, daha etkin bir mücadele sağlanmalıdır.” İfadelerini kullandı.
Uyuşturucuyla mücadelede yetkililerin yanı sıra vatandaşlara da önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü belirten Tapkan, “Aynı şekilde özellikle Gelecek nesillere temiz toplumsal bir yapının aktarılması için vatandaşlar olarak gerekli hassasiyeti göstermemiz toplumsal bir sorumluluktur. Uyuşturucuyla mücadelede biz de elimizden geleni yapmalıyız. Çocuklarımıza sahip çıkmalı, ne yaptıkları konusunda hassas davranmalı, kötü arkadaş çevrelerine girmemeleri için çaba sarf etmeliyiz. Özellikle çocuklarımızın dini ve ahlaki eğitimine gereken önemi vermeli, ahlaklı nesillerin yetişmesi için biz anne ve babalar sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.” Dedi.
Son yıllarda uyuşturucunun ilimizde hızla yayılmasının tedirginliğe yol açtığını vurgulayan Tapkan, “Gazeteniz aracılığı ile şunu da belirtmek isterim ki, Son yıllarda özellikle ilimizde artan madde bağımlılığı halk arasında büyük tedirginlik yaratmaktadır. Neredeyse her parkta, okul önünde adeta parsellenmişçesine madde ticareti yapan birilerine rastlamak mümkündü. Burada özellikle bir vatandaş olarak belirtmek isterim ki İlimize yeni atanan emniyet müdürünün uyuşturucu ile mücadelesi takdire şayandır. Ümid ederim ki bu mücadelesinin durmaksızın devam etmesidir.” Diye konuştu.
Sigara, Alkol, Uyuşturucu madde ve teknolojik bağımlılıkların toplumun hayatı üzerinde çok olumsuz tahribatlara yol açtığını vurgulayan Tapkan şunları söyledi: “Sigara başta kronik solunum yolu hastalıkları olmak üzere kalp damar hastalıkları ve bunlardan kaynaklanan çeşitli kanser hastalıklarına neden olan önemli bir bağımlılık çeşididir. Bağımlılık, kişinin kullandığı herhangi bir madde üzerindeki kontrolünü kaybetmesi  ve akabinde sağlıklı karar verememesidir. Ayrıca bağımlılık kişiye, aileye ve topluma psikolojik sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal, ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Sigara, Alkol, Uyuşturucu madde ve teknolojik bağımlılıklar merak, özenti, kendini ispat etme ve bazen de sosyal çevrenin etkisiyle bireyler arasında yayılmaktadır. Madde bağımlılığı insan sağlığı üzerinde telafisi mümkün olmayan hasarlara neden olmakta kişinin yaşam kalitesini düşürmesinin yanı sıra ekonomik ve toplumsal yapının bozulmasının önemli faktörlerinden biridir. Son yıllarda özellikle tütün  ile mücadelede dumansız hava sahası ile dünyaya örnek olacak çok önemli bir adım atılmış olup, toplum olarak meyvelerini almaya başladık.” MEHMET EMİN URAZ











 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *