image


Milletvekili Özdemir ve İl Başkanı Gür, parti binasında yapılan programda gazetecilerle bir araya gelerek kentin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundular.
İl Başkanı Akif Gür, burada yaptığı konuşmada AK Parti’nin sağlık, spor, ulaşım gibi bir çok alanda Batman’a yatırım yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirterek parti olarak durmadan, yılmadan Batman için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
Daha sonra söz alan Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 300 Yataklı Kadın Doğum Hastanesinin yapımında son aşamaya gelindiğini ve müteahhit firma ile yapılan görüşmede birkaç ay sonra hastanenin teslim edileceği bilgisini aktardı. 
Uçak seferlerinin artırılması için girişimlerde bulunduklarının altını çizen Özdemir,‘’ Batman-Ankara, Batman-İstanbul uçak sefer sayılarının artırılması, Batman- İzmir ve Batman-Antalya uçak seferlerinin konulması için hem ulaştırma bakanlığından hem de THY genel müdürlüğüne talepte bulunduk, Ayrıca haftanın her günü günde 2 defa yapılan Batman-Diyarbakır tren sefer saatlerinin iyileştirilmesi ve sefer sayılarının artırılması için TCDD genel müdürlüğüne resmi yazı ile başvuruda bulunduk.’’ diye konuştu.
Batman il halk kütüphanesinin yapımında son aşamaya gelindiğine dikkati çeken Özdemir, nisan ayı sonunda kütüphanenin açılışa hazır hale geleceğini   kütüphanenin açılmasıyla Batman’a güzel bir eserin daha kazandırılmış olacağını anlattı.
BEŞİRİ CEZAEVİ BU YIL TUTUKLU KABULÜNE BAŞLAYACAK
Beşiri ilçesinde yeni yapılan cezaevinin tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatan Özdemir, ‘’Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede Mart ayında binanın teslim alınacağı ve bu yılın ortalarında hükümlü ve tutuklu kabulü yapılabileceği bildirildi. Bünyesinde 800 Kişilik Açık cezaevi, 1000 Kişilik T Tipi Kapalı Cezaevi ve 492 Kişilik Yüksek Güvenlikli Cezaevi bulunduracak olan cezaevinde 750-800 personel istihdam edilmesi öngörülmektedir. Cezaevi faaliyete geçtikten sonra yörenin özelliklerine göre atölyeler ve iş kolları da üretim yapacaktır.’’ diye konuştu.
Türkiye genelinde başlatılan 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Batman merkeze 184, Sason’a 116 ve Gercüş’ün Kayapınar Beldesine 100 olmak üzere toplam 400 konutun yapılacağını aktaran Özdemir, proje ile dar gelirli vatandaşların ev sahibi olacağını da sözlerine ekledi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *