image

Operasyonda, uyuşturucu maddenin yanı sıra çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Yetkililerden yapılan açıklamada, Diyarbakır ve Batman İl Jandarma Komutanlıklarınca Lice ilçesi güneyi, Kulp ilçesi güneydoğusu ve Batman'ın Sason ilçesi batısı arasında kalan kırsal alan ile Zori Çayı bölgesinde 10 Şubat Pazartesi günü PKK''ye yönelik başlanılan Kapan-6 Müşterek Operasyonu'nun devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, "Arazide çalılar arasına gizlenmiş çuvallar ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 830 kilogram satışa hazır esrar ve bir adet elektronik hassas terazi ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi. 
Açıklamanın devamında, "Söz konusu operasyonda 13 Şubat 2020 Perşembe günü itibarıyla teröristlerce kullanılan 10 adet kış sığınağı tespit edilmeyi müteakip patlayıcı madde tespit ve imha timi ve mayın/EYP tespit ve imha timleri tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak imha edilmiştir. Gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde ev aramalarında bahse konu sığınak, ağaçlık, kayalık alan ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 2 adet el dürbünü, bir adet silah üstü dürbün, 25 gram cıva, 2 adet batarya, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 18 adet av tüfeği fişeği, bir adet Kurusıkı tabanca, bir adet tabancaya ait şarjör, 3 adet kurusıkı mermi, 3 adet silah temizleme yağı, çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir." denildi. MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *