image

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye rejimi ve Rusya'nın İdlib kentine yönelik yaptığı bombardıman nedeniyle Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere göç eden ve çok zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan İdliblilerin yaşadığı insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla “İdlib’e Acil Yardım” çağrısı yaparak yaşanan insani krize dikkat çekerek, “İdlib’e Umut Ol” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı. 
Kampanya kapsamında gıda malzemeleri başta olmak üzere yatak, yorgan, ayakkabı, bot ve mont gibi insani yardım toplandı. Umut Kervanı'nda toplanan yardımlar bir TIR'a yüklendi. Yardım TIR'ı Umut Kervanı önünde düzenlenen törenin ardından dualarla İdlib'e doğru yola çıktı.
Törenin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, “İdlib’e Umut Ol” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kampanyasında toplanan insani yardımların İdlib'e gönderildiğini söyledi.
Özaslan, Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan insani yardım kampanyası kapsamında yardım topladıklarını belirterek, Suriye'nin İdlib kentindeki iç savaştan kaçıp Türkiye sınırına sığınan ve yaşam mücadelesi veren İdlibliler için yardım topladıklarını belirtti. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *