image

Batman Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, imara aykırı gerçekleştirilen kaçak yapılaşma ve gündemdeki diğer konularla ilgili Belediye Meclis toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen basın toplantısına ayrıca Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri’nin yanı sıra birim müdürleri de katıldı. 
İmara aykırı yapılan kaçak yapıların bir bir yıkılacağının altını çizen Demir , “Bunu net bir şekilde söylüyoruz, ilk gün ifade ettiğimiz gibi bugünde söylüyoruz ‘Kaçak Yapılaşmaya’ asla izin vermeyeceğiz. Kaçak yapıları yıkacağız” dedi. 
Yıkım kararı çıkan ve yıkılmalarına başlanan kaçak yapılar hakkında kamuoyunu bilgilendiren Demir, sırf birilerinin kazancına kazanç katmak için yapılan kaçak yapıların halkın güvenliğini tehdit etmesine kesinlikle müsaade edilmeyeceğini ifade etti. 
Demir, “Kaçak yapılan binaların sahipleri yarın öbür gün bu binalara taşındıklarında belediye tarafından su, DEDAŞ tarafından elektrik, SİBADAŞ tarafından doğalgaz, Telekom tarafından internet ve telefon hizmetlerinin verilmeyeceğinden habersizdirler. Buradan açık ve net bir şekilde belirtiyoruz lütfen satın alacağınız binaların belediyeden teyit ettirerek satın alın. Çünkü hem parasal hem de hizmet anlamında mağdur olacaksınız” dedi. 
Kaçak yapıların tek tek tespit edildiğini belirten Demir, bunların sosyal medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacağını bu binaların kimse tarafında satın alınmaması için tespit edilen binaların listesini basın yoluyla kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. 
Mevzuatın belirlediği çerçevede yapılmayan yapıların tek tek yıkılacağını belirten ve bu konuda kararlı olduklarını bir kez daha yineleyen Demir, “Biz yıkmamaya karşı bir anlayışa sahibiz. Kimsenin yapısını yıkmaya gönüllü değiliz. Kâr amacı güden birkaç müteahhit kaçak yapılarla sadece ticari düşünüp bu işleri yapıyorlar. Yıkımlarına başladığımız binalarda en başta komşuluk hakkı göz ardı edilmiştir. Temel atıldıktan sonra ve 1. kata çıkıldığında yetkili birimlerimiz tarafından gerekli uyarılar yapılmış fakat şu an da 5 katlı bir bina yaparak buna uyulmadığını görüyoruz. Bilindiği üzere Elazığ’da meydana gelen bir deprem yaşandı. Bizim önceliğimiz Batman halkının can güvenliğidir. Yıkımı gerçekleşen binalar bir kepçe darbesiyle kullanılamaz hale geldiler. Neden? Çünkü içerisinde kaliteli malzeme kullanılmadı. Bizler Batman Belediyesi olarak bunların önünü almazsak yarın vatandaşlarla muhatap olacağız” şeklinde konuştu. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *