image

Ülkemiz ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor. Esnaf hayat pahalılığından ötürü iş yapamaz halde. Vatandaşın alım gücü gittikçe düşüyor. Bütün bunların üzerine sürekli zamlanan, kabarık doğalgaz ve elektrik faturaları eklenince vatandaşın sıkıntısı katlanıyor. Faturaları ödeyemez duruma geldiklerini, aldıkları az bir paranın yarısına yakınını faturalara yatırmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, gazetemiz yoluyla tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar doğalgaz ve elektrikte bir an önce indirime gidilmesi konusunda yetkilileri göreve çağırdı.

Elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemez durumda olduklarını vurgulayan Şükrü Göçmenoğlu adlı vatandaş, “ Faturalarımız çok kabarık geliyor. Özellikle elektrik faturaları… Ben esnafım mesela.  Tedaş’a çalışıyorum. Zaten iş yok. Ekonomik kriz herkesi etkilediği gibi esnafı da etkilemiş. Çoğu defa siftah yapmadan dükkanlarımızı kapatıyoruz. Ürünlerimiz sürekli zamlanıyor ama biz vatandaşa yansıtamıyoruz. Satış yok çünkü. Vatandaşın alım gücü de yok. Buna rağmen elektrik faturaları sürekli zamlı geliyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerden talebimiz sürekli zamlanan elektrik ve doğalgazda indirime gitmeleridir.” Dedi.

Yüksek faturaların kendilerini sıkıntıya soktuğunu, faturaları ödeyemez duruma olduklarını söyleyen Ramazan Okay, yetkililere seslenerek, “ Yetkililer, milletvekilleri duruma müdahale etmeli. Batman’ın durumu, halkın durumu ortada… İşsizlik yüksek, halkın alım gücü yok. Batman, Batmanlı sahipsiz olmamalı. Bir an önce faturalarda indirime gidilmeli. Vekillerimizi göreve çağırıyoruz. Duyarlı olsunlar, sesimizi duysunlar. Madem bizleri temsil ediyorlar, adımıza meclise gitmişler, hakkımızı savunmaları gerekiyor. Hitabımız sadece Ak Partiye değil, diğer milletvekillerine de sesleniyoruz. Bu yükü kaldırmaları için girişimde bulunmalılar.” İfadelerini kullandı.

Aşırı zamlardan ötürü elektrik ve doğalgazı kullanamadıklarını belirten Ömer Salman adlı vatandaş da zamlara tepki göstererek, “ Doğru dürüst ısınamıyoruz. Faturalar kabarık geldiği için doğalgaz ve elektriği kullanmaktan çekiniyoruz. Biraz ısınalım diyoruz, bir de bakıyoruz 400-500 liralık faturalar gelmiş. Kazancımızın çoğu faturalara gidiyor. Her bir fatura bir kira gibi geliyor. Biz esnafız, belki bir şekilde ödeyebiliriz. Asgari ücret alan vatandaş ne yapsın? Maaşının yarısı faturalara giderse geçimini nasıl sağlasın? Yetkililerin bir an önce bu sıkıntıyı hal etmeleri lazım.” Dedi.  AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *