image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte 1. Cadde üzerinde bulunan esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Ziyarette, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin'e yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, son yıllarda işlerinde ciddi bir durgunluğun olduğunu, döviz kurunun yükselmesinden, zamlardan dolayı iş yapamadıklarını ve bu yüzden bir kısım esnafın kepenk kapattığını belirtti.

"ESNAF PİYASANIN DURGUNLUĞUNDAN ŞİKÂYETÇİ"

Ziyaretin ardından Şahin, esnafın sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Daha fazla mağduriyet yaşamamaları için esnafın sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Şahin, "Bugün 1. Cadde esnafını dolaştık. Maalesef esnaflarımızın çoğu işsizlikten şikâyet etti. Piyasanın çok durgun olduğunu, özellikle de dolar bazında çalıştıklarından dolayı sürekli ürünlere zam geldiğini söylediler. Ürünlerini müşterilere satamadıklarını, sattıkları malı aynı fiyata alamadıklarını ifade ettiler. Haliyle bu durumun müşteriye yansıdığını söylediler." diye konuştu.

"ESNAFLA OTURULUP PROJELER GELİŞTİRİLMELİ"

Esnafın bulunduğu caddeye işlevlik kazandırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, "1. Cadde esnafımızın bir diğer şikâyeti de caddenin trafiğe kapatılmasıdır. Caddenin trafiğe kapatılmasından sonra müşterilerinin azaldığını, çok fazla insan hareketliliğinin olmadığını söylediler. Esnafımız, bu caddenin biraz daha canlanması için kurumsal firmaların buraya taşınması, insan hareketliliğinin olması için farklı projelerin geliştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Birçok esnafın kapalı olduğunu müşahede ettik. Mevcut esnafın da iş yapabilmesi için yetkililerin bu esnafla oturup farklı projeler geliştirmeliler." dedi.

"OTOPARK TEKRAR AÇILMALI"

İlin ilk ve tek otoparkının da aylardır kapalı olmasının esnafın işlerini daha da düşürdüğünü dile getiren Şahin, şunları söyledi: "Esnafın bir diğer şikâyeti ise hemen yakınlarda olan çok katlı otoparkın kapatılmış olmasıdır. Esnaf işe gelirken arabasını oraya park ediyordu. Şimdi ise esnaf müşterinin park ettiği yere kendisi aracını park etmek zorunda kaldığını söylüyor. Esnaf, müşterinin araçlarını park edecek yer bulamayınca gelemediğini ve bunun da işlerini aksattığını ifade etti. Çok katlı otoparkın bir an önce tekrar açılmasını istediler. Bizler de onlar adına bu talepte bulunuyoruz." İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *