image

Dar gelirli bir ailenin çocuğu olarak 1939 yılında dünyaya gelen Çarlı, ilkokul birinci sınıfta iken meslek hayatına atıldı. Babası tarafından 7 yaşında bakırcılığı öğrenmesi amacıyla bir ustanın yanına verilen Çarlı, bakırcılığı severek yapmaya başladı.

Çarlı, mesleği öğrendikten sonra ustalaştı ve kendi işyerini açtı. Mesleğinden elde ettiği kazançla yıllardır ailesinin geçimini sağlayan Çarlı, bakırcılıkta 73 yılı geride bırakmasını ise mesleğine olan sevgisine bağlıyor.

"MESLEĞE 7 YAŞINDA BAŞLADIM"

Yaptığı işten daima zevk aldığını ve çalışırken kendini mutlu hissettiğini dile getiren Çarlı, "7 yaşında iken babam beni bu mesleğe yerleştirdi. Hem okula gidiyordum hem de meslek öğrenmek için bu çarşıda ustamın yanına geliyordum. Daha yaşım çok küçüktü. Ama mesleği çok çabuk bir zamanda öğrendim. 4-5 yıl çıraklık yaptıktan sonra kalfa oldum. Ustam ve kalfamdan öğrendiklerimi yapmaya başladım. Bu şekilde mesleği öğrendim." dedi.

"GÖZÜMÜ BU MESLEKTE AÇTIM"

Çarlı, "Bu mesleğe başladığımda ayağımda bir terlik bile yoktu. O dönem ustam bana bir terlik almıştı. Okuma yazmayı da işe gider gelirken yoldaki tabelaları okuyarak öğrendim. Bu meslek zaten küçük yaşta öğrenilir. Eskiden hep çocuklar hem okula giderlerdi hem de meslek öğrenilirlerdi. Mesleği öğrendim ve askere gidip geldikten sonra belli bir süre başka bir ustanın yanında çalıştıktan sonra kendi işyerimi kurdum. Yani gözümü bu meslekte açtım. Yıllardır bu mesleği severek yapıyorum." ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *