image

Batman Belediyesi'nde kayyum döneminde işe alındığı belirtilen ve Belediyenin Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünde çalışmakta olan Z.Ç. isimli engelli bir kadın personelin, aynı birimde çalışan M.Ş.K adlı şahsın sözlü ve fiziksel tacizine uğradığı iddia edildi.

Tacize uğrayan engelli kadın, Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak şikâyette bulundu. Türkiye Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Kaya, yaptığı basın açıklamasıyla olaya tepki gösterdi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Kaya, olay karşısında kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini kaydetti.

Kaya, "Batman Belediyesinde çalışan bir engelli vatandaşımızın tacize uğradığı iddia edilmektedir. Biz Türkiye Görme Engelliler Derneği olarak kuruluşumuzdan bu yana bu tarz şeylere her zaman hassasiyet gösterdiğimizi kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Bu arkadaşımızın aynı iş yerinde çalışan bir başka mesai arkadaşı tarafından tacize edildiği ve konunun belediyeye iletildiği ancak hiçbir yetkilinin konu ile ilgilenmediği iddia edilmektedir. Biz dernek olarak kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağımızın kamuoyunun peşinen bilmesi gerekiyor." dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *