image

 

İl Sağlık Müdürlüğü Mobil Kanser Tarama Aracı Karatay Polis Lojmanlarında sağlık taramasında bulundu. İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın eşi Emine Kıraç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu’nun eşi Dr. Eylem Pamukçu’nun da katılım gösterdiği etkinlikte kanserde erken tanıya dikkat çekildi. Serviks Kanseri farkındalık çalışmaları kapsamında düzenlenen tarama programına İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan personel eşleri ilgi gösterdi.

Dr. Tuğba Ertekin Rahim Ağzı Kanseri ve Meme Kanseri Tarama Yöntemlerine ilişkin bir sunum yaptı. Dr.Ertekin, “Kanser taramaları, erken tanı amacıyla belirtiler ortaya çıkmadan sağlıklı insanlarda yapılır. Özellikle ‘meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserinin’ yaptırılacak taramalarla erken teşhisi mümkündür. Bu taramalar ağrısız, kısa süreli ve zararsız yöntemlerle yapılmaktadır. Anne ve baba olarak sizin ve çocuğunuzun geleceği için kanser taramanızı yaptırmayı ihmal etmeyiniz. Kanser taramalarınızı KETEM, Mobil Kanser tarama aracı ve Aile Hekimliklerinde ücretsiz yaptırabilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için 30-65 yaş aralığındaki kadınlar; Rahim ağzı Kanseri için 5 yılda bir SMEAR ve HPV-DNA testi, 40-69 yaş aralığındaki kadınlar Meme Kanseri için 2 yılda bir Mamografi çekimi, 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeler; Kalın bağırsak kanseri için 2 yılda bir gaitada gizli kan testini yaptırması gerekmektedir” dedi.

Kanser tedavisi gören Hemşire Burcu Karamut, kanserle mücadelesinden kesitler paylaşarak ‘Biz kadınlar kanserden daha güçlüyüz’ diye seslendi. Tarama etkinliğine katılan kadın konuklar programın sonunda ‘Sağlık personeli ve halk el ele kanser sana güle güle’ diyerek kanser taraması yaptırdı. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *