image

2020 yılının birinci yarıyıl eğitim-öğretim tatili 17 Ocak'ta başlıyor. Okullar iki hafta gibi bir süre tatile girerken, karnelerini alacak öğrenciler ise ikinci dönem için kısa bir süre mola verecek. Karnelerini alan öğrencileri yarıyıl tatili heyecanı sararken, tatil öncesi değerlendirmelerde bulunan eğitimciler ise önemli tavsiyelerde bulundu.

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, yarıyıl tatiline giren öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin tatil yapmalarıyla birlikte bol bol kitap okumaları, manevi yönlerini de geliştirmeleri gerektiğini belirten Çaplık, bu hususta anne ve babalara önemli görevlerin düştüğünü vurguladı.

Yarıyıl döneminin öğrenciler için yorucu geçtiğini belirten Çaplık, “Bir yarıyıl tatilinin daha sonuna geldik. Bu yarıyıl tatilinde öğrencilere tavsiyemiz şu olacaktır; özellikle öğrencilerimiz dinlensinler. Yorucu bir dönem oldu, bu dönemin içerisinde yazılıları, sözlüleri, okula gidip gelişleri oldu. Elbette çocuklarımız yoruldu. Bu 15 günlük süreç içerisinde kardeşlerimizin dinlenmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

“Anne ve babalar çocuklarıyla vakit geçirmeli”

Ebeveynlerin çocuklarına vakit ayırmaları gerektiğini vurgulayan Çaplık, “Sadece dinlenmekle de vakit geçmez. Aynı zamanda öğrencilerimizin aileleriyle beraber vakit geçirmelerini de tavsiye ediyoruz. Özellikle anne ve babalar çocuklarına özel vakit ayırarak onların bu husustaki yorgunluklarını atmalarına vesile olmalarını istiyoruz. Akraba, tarihi turistik yerlerin ziyaretlerini bu süreç içerisinde gerçekleştirebilirlerse onlar için artı bir durum olacaktır. Zira dinlenmenin en güzel boyutu belki de anne ve babayla geçirilen bir vakit olacaktır.” diye konuştu.

“Kitap okumayı tavsiye ediyoruz”

Öğrencilerin tatil süresi boyunca bol bol kitap okumaları gerektiğini ifade eden Çaplık, şunları söyledi: “Tabi dinlenmek ve aile ziyaretleri de yeterli değildir. Öğrencilerimizin bu süreç içerisinde kitap okumalarını da tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimizin haftada bir kitap bitirmelerini, yani okula tekrar başladıklarında en az iki kitap okumuş olarak okula geri dönmelerini temenni ediyoruz.”

“Öğrenciler manevi yönlerini de geliştirmelidir”

Tatilin öğrenci ve veliler için büyük bir fırsat olduğuna işaret eden Çaplık, “Kardeşlerimizin manevi yönlerini geliştirerek camiye devam etmelerini, Kur’an okumalarını, namazlarını cemaatle kılmalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Zira çocuklarımızın buna ihtiyacı var. Eğitimciler Cemiyeti olarak çocuklarımızın manevi atmosfere dahil olmalarını temenni ediyoruz. Bu vesileyle 15 günlük tatilin hayırlı olmasını, verimli geçmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Öğrenciler siyer yarışmasına da hazırlanmalı”

Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın düzenlediği siyer yarışmasına da öğrencilerin kayıtlarını yapmaları tavsiyesinde bulunan Çaplık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hemen tatil dönüşünce tüm Türkiye’de siyer yarışması da gerçekleştirilecektir. Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın düzenleyeceği bu siyer yarışmasına da bütün kardeşlerimizin hazırlanmalarını ve dereceye girmelerini temenni ediyoruz. Zira okunacak kitapla Peygamber Efendimizin hayatı hakkında yeniden haberdar olmamızı sağlayacaktır. Yarıyıl tatilinin bereketli geçmesini umuyorum.” (İLKHA) 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *