image

Batman genelinde bulunan dönel kavşak, park ve refüjlerde kış ortamına uygun olarak çiçek ekildiğini ifade eden belediye yetkilileri, ağaçlara estetik açıdan form verme yöntemiyle de görsel güzellik sağlandığını ifade etti.

10 kişilik ekiple Atatürk Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Milli Egemenlik Caddelerinin yanı sıra park ve bahçelerde; tepe düzeltme, tepe kısaltma, şekil verme, uzun dal budama çalışması gerçekleştiren ekiplerimiz, çalıların tıraşlanıp servi ve mazı ağaçlarına da görsel form veriyor.

Ağaçlara zarar vermeden dikkatli bir şekilde yapılan budama işleminde öncelikle kuru dalları alan ekiplerimiz, soğuk ya da don olma riski bulunan zamanlarda budama yapılmadığını kaydettiler.

Belediye yetkilileri ayrıca: “Fidana, ağaca herkesin duyarlılık göstermesini istiyoruz. Park bahçe ve kaldırımlara diktiğimiz ağaçların sökülmemesini ve bu ağaçlara zarar verilmemesini istiyoruz. Halkımız bu konuda duyarlılık gösterirse Batman’ı hep birlikte yeşil bir kent haline getireceğiz” dediler. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *