image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, HDP'li Batman Belediyesinin, "ekonomik durum" bahane gösterilerek çeşitli işlerde çalışan 67 personelini işten çıkarmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
2 bin 200 personelin içinde sadece kendi kontrollerinin dışında işe alınan işçilerin sözleşmelerinin yenilenmeyip işlerine son verilmesinin farklı bir anlam taşıdığını belirten Şahin, bunun ne insani ne de etik olduğunu söyledi.
Belediye yetkililerinin işten çıkarılan sözleşmeli personelle bir araya gelip makul şartlarda kendileriyle anlaşarak özlük haklarını da muhafaza edip sözleşmelerini devam ettirmesi gerektiğini ifade eden Şahin, belediye yetkililerine çağrıda bulundu.
"Bu birinci derece belediye yetkililerinin sorumluluğundadır"
Şahin, "Son günlerde Batman Belediyesinin 67 sözleşmeli personelinin sözleşmelerini yenilemeyip işten çıkarmaları olayı söz konusudur. Bu hadise Batman’ın gündemindedir. Biz de durumu araştırıp işten çıkarılan sözleşmeli personelle ilgili durumu kamuoyuyla paylaşmak ve belediye yetkililerine seslenmek istiyoruz. Evet, Batman Belediyesinin geliri Batman halkına hizmet olarak getirilmesi gereken bir gelirdir. Bu gelirin güzel bir tasarrufla, ekonomik politikayla Batman halkının hizmetinde kullanmak gerekir. Bu da birinci derece belediye yetkililerinin sorumluluğundadır." dedi.
"Bu ne insani ne de etiktir"
Sözleşmeli personeli işten çıkarmak yerine onların en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Belediye yetkililerinin bu sözleşmeli personeli çıkarma gerekçeleri, belediyenin borçlanmış olduğu ve bu personelin yüklü bir ücret aldıkları yönündedir. Fakat bakıldığında 2 bin 200 personelin içinde sadece kendi kontrollerinin dışında işe alınan bu personellerin sözleşmelerinin yenilenmemesi doğrusu farklı bir anlam taşıyor. Bizim bu konuda söyleyeceğimiz şudur; bu işçilerin belediye yetkililerinin kontrolü dışında alınması eğer onların işten çıkarılması sebebiyse bu ne insani ne de etiktir. Bu insanların hepsi donanımlı, eğitimli bireylerdir. Belediye yetkililerine düşen bu personeli olduğu gibi değerlendirmektir. Onları verimli hale getirmektir, onları işten çıkarmak değildir." diye konuştu.
"Tekrar işlerine döndürülmeliler"
Yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:
"İşsizliğin had safhada olduğu Batman gibi bir yerde bu insanların da işten çıkarılıp işsizler kervanına katılması tamamıyla bir mağduriyettir. Belediye yetkililerinin bu sözleşmeli personelle bir araya gelip makul şartlarda anlaşıp bunların özlük haklarını da muhafaza ederek işlerini devam ettirme noktasında karar vermelidir. Talebimiz kesinlikle bu personelleri işten atmak değil, bunların sözleşmelerini yenilemek ve tekrar işlerine döndürmektir. Bir yandan tasarruf edelim derken diğer yandan güya bu personellerin maaşından bir gelir elde edip Batman'a, Batman gençliğine hiçbir yararı olmayan sinema ve başka şeylere harcanması tamamen art niyettir, Batman halkının zararına bir durumdur. Sözleşmeleri yenilenmeyen bu kardeşlerimizin her biri bir aile geçindiriyor. Bunların emeklerinden alıkonulmaması çağrısında bulunuyoruz. Bizler, bunun takipçisi olacağız. Bu personel işten çıkarılırken, 2019-2020'de yeni sözleşmeli personelin alındığı gerçeği söz konusudur. Buna da baktığımızda bu personelin işten çıkarılması hakkaniyete dayanmadığı kanaati taşıyoruz." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *