image

Kozluk ilçesi Dilimli (Bakırzaye) mezrasında bulunan ve yıkılma tehlikesi olan cami, basında çıkan haberler üzerine yıkılarak yeniden inşa edildi. Ancak bir yıldır yapımı tamamlanamayan çok amaçlı cami, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Alt kısmının kız ve erkek öğrenci Kur'an kursları, üst kısmının ise mescit olarak kullanılacak yaklaşık 250 kişilik caminin inşaatı devam ediyor.

Geçen yıl yaptığımız "Yıkılma tehlikesi bulunan cami yardım bekliyor" başlıklı haber üzerine harekete geçen Kozluk İlçe Müftülüğü, cami için yardım kampanyası başlatmıştı. Köylülerin de imkânı ölçüsünde destek verdiği cami, henüz tamamlanamadı.

Camilerinin tamamlanabilmesi için 400 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu belirten köylüler, bir an önce camiye kavuşmak istediklerini ve çocuklarının Kur'an dersi görmek istediklerini ifade ettiler.

Toplanan yardımların yetersiz kaldığını söyleyen köylüler, bu noktada hayırsever vatandaşların yardım ve desteklerini beklediklerini dile getirdiler.

Cami cemaatinden Yusuf Esirti, "Camimiz için yardım bekliyoruz. Birazı tamamlanmış birazı da kalmış. İçinde çocuklarımızın gidip ders alacakları Kur'an kursları için yer de var. İstiyoruz ki camimiz tamamlansın ve cami çocuklarla şenlensin. Yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, Dilimli Camii Yapma ve Yaşatma Derneği'nin TR64 0001 00048 0906 4588 550 02 nolu iban numarasından yardım edebilir veya 0537 811 94 00 telefon numarasından bizlere ulaşabilirler." şeklinde konuştu. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *