image

Kırsal Kalkınma Destekleme Programı'nın toplam 4,1 milyar liralık yatırımla destekleneceğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 16 bin yeni istihdam sağlanacağını açıkladı.

12 yeni destek verdiklerini ve 32 destek birim fiyatında da artış sağladıklarını belirten Pakdemirli, çiftçinin yanında olduklarını, gelecek yıl da yüzde 36,7 artışla yaklaşık 22 milyar lira tarımsal destek sağlayacaklarını belirterek, "Bakanlık bütçesinin yüzde 54,5'ini tarımsal desteklere ayırdık." dedi.

Bu yıl üretici mağduriyetini önlemek amacıyla hububat, bakliyat, şeker pancarı, fındık, çay, kuru üzüm, kuru incir ve süt gibi 16 üründe üretici fiyatlarını zamanında açıkladıklarını belirten Pakdemirli,

"Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından bugüne kadar 160 bin üreticiden toplam 3,1 milyon ton ürün alımı yapıldı ve 5,6 milyar lira ödendi. Yani yapılan spekülasyonların aksine biz çiftçimizi enflasyona ezdirmedik. Gelecek yıl bu sektöre 6 milyar liralık destek vermeyi planlıyoruz.

Tarım topraklarının korunması için 7 milyon hektar alanda 265 ovamızı tarımsal sit alanı ilan ettik. Koruma altına alınan ova sayısını 2020 yılında 280'e, takip eden yılda da inşallah 300'e çıkarmayı hedefliyoruz." açıklamasını yaptı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *