image

Belediye Meclisini aldığı kararla Dicle Kart bayilerinde 40 TL karşılığında aylık aboneliğini yapan öğrencilerin ay boyunca belediyenin toplu taşıma araçlarından sınırsız faydalanacağını belirten Demir ve Korkmaz: “Batman genelinde bulunan ailelerimizin ekonomik durumunu göz önüne alarak öğrencilerimizin okullarına gidip gelmelerinde sorun yaşamaması için böyle bir karar aldık. Bunun için İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüze bağlı Dicle Kart birimi ile Batman kent merkezinde bulunan Dicle kart dolum büfelerinde çalışmalarımızı tamamladık. Uygulama için yılbaşını bekliyoruz” ifadelerinde bulundu. 

Yapılan uygulama ile öğrenciler tüm otobüslerden günün her saatinde sınırsız inip binebileceği gibi öğrenci abonman kart ile toplamda 40 TL ödeyerek ulaşımda büyük avantaj sağlamış olacak. 

Bu arada Batman Belediyesi almış olduğu meclis kararıyla 2019 yılındaki belediye toplu taşıma araçlarındaki ücretlendirme tarifesinde herhangi bir değişikliğe gitmeyerek 2020 yılında da öğrencilere 1,25 TL, Sivil vatandaşlara ise 1,50 TL ile ulaşım hizmeti vermeye devam edecek.

MEHMET TAHİR AKGÜL  

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *