image

Genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz eden metruk yapılar ile bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu tespit edilen yapılar zaman kaybedilmeden yıkılıyor. Mahalle sakinleri, bina sahipleri, mahalle muhtarlarının yanı sıra belediye Alo 153 Beyaz Masa hattına yapılan dilek, talep ve şikâyetleri anında değerlendiren ekipler metruk binalara geçit vermiyor. 

Yıkım kararı alınmasının ardından Beşevler Mahallesi 1337. sokakta bulunan metruk yapı, ekiplerin çevrede önlem alarak titiz çalışmasının ardından yıkıldı. Çevre sakinlerinin müracaatının ardından madde bağımlısı gençler tarafından kullanıldığı iddia edilen metruk bina, belediye fen işleri müdürlüğü tarafından yıkıldı. 

1 kepçe, 5 kamyon ile çalışan ekipler, yıkımın ardından oluşan moloz yığınlarını bertaraf etti. Çevre sakinleri, Batman Belediyesine yapmış olduğu çalışmadan dolayı memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Mahalle sakinleri: “Geceleri çocuklarımız okuldan döndüklerinde tedirgin oluyorduk. Televizyonlarda gördüğümüz olaylardan etkilenip, çok korkuyorduk. Yapılan değerlendirmenin ardından metruk bina yıkıldı. Bizler de madde bağımlıları ile karşılaşmayacağımız için çok mutluyuz” dediler. VEYSİ GÜLTEKİN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *